Tragedija Peđe Mijatovića
Svet

May 22, 2023 11:30

By

Šta sam skrivio da me Bog tako kazni: Peđa Mijatović dao bi sve da vrati zdravlje, dijagnoza je zastrašujuća

Tragedija Peđe Mijatovića koju javnost dobro pamti

Davne 2009. godine sin Peđe Mijatovića, Andre, kojeg je dobio u braku sa Elenom Karaman Karić, preminuo je u četrnaestoj godini nakon teške neizlečive bolesti.

Tragedija od koje se fudbaler nikad nije oporavio i danas čuči u napaćenoj duši koja se nikad nije oporavila od informacije da njihovom detetu nešto fali.

Pročitajte Seda kosa i oteklo lice – Elena Karaman došla da podrži majku dok prima orden, jedva smo je prepoznali! Pogledajte kako danas izgleda (FOTO)

Tragedija Peđe Mijatovića

ATA images

– U takvim situacijama, kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče njegove bolesti i njegovog razvoja, onda je to uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku ne znaš. On je otišao pre 14 godina, puno je vremena prošlo. To je roditeljski. Bez obzira na karijeru i na sve, za roditelja je jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava. Da li će biti odlikaši, da li će biti uspešna u životu, da li će napraviti karijere, to je bitno, ali sekundarno. Najbitnije je da su zdrava, da su tu, da mogu da pričaju, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore – ispričao je Mijatović za emisiju “Una, due, tre” na TV Una.

Pročitajte Nekada su za njom svi uzdisali, danas je otekla, sede kose i umornog lica – Elena Karaman neprepoznatljiva FOTO

Tragedija Peđe Mijatovića

ATA images

Peđa tvrdi da je njegovo dete dobilo pesimističnu prognozu – do sedme godine života. Andre je izdržao i narednih sedam.

– Kad se rodio, meni je rečeno da će njegov život maksimalno potrajati do sedme godine uz puno sreće. Evo da vam kažem jedu stvar, on je živeo 14 godina. On je fenomen! Ne postoji veći borac od njega. On je prevazišao sve prognoze sa velikim problemima i operacijama. On je živeo duplo više nego što su bile prognoze, meni je to za oca bilo fenomen jer se borio. Ako je mogao da se bori on, zašto ne bi mogli da se borimo svi mi oko njega? Ne razmišljate šta će da bude sutra, za šest mesesi… Jednostavno, od njegove sedme godine svaki njegov dan je bio, ono, vidiš ga, super je, nema krizu, ma fenomenalo. Ideš tim pravcem. Kad se približi ono najgore, onda se malo poremetiš, malo je teško – prisetio se Peđa, oa otkrio detalje o kojima ranije nije govorio.

Tragedija Peđe Mijatovića

Foto: Instagram

– Andrea nikada nije hodao, nikada nije trčao, nikada nije pričao. Ima par nekih stvari koje smo mi tumačili da govori to što mi mislimo da govori. Kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmejan dečkić i to ti ostane u sećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sećanju, ali uvek se boriš da te lepe stvari pobede one loše – kazao je proslavljeni fudbaler i bivši generalni direktor Real Madrida.

Pročitajte Bila sam na ivici samoubistva – Elena Karaman otkrila užasne detalje braka sa Peđom Mijatovićem i zašto je ostavila bolesno dete u Španiji

Tragedija Peđe Mijatovića

Peđa je u ovom intervjuu otkrio da bi najviše voleo da svog sina gleda kako osvaja svet, svija porodično gnezdo. Peđa zna da je to nemoguće ali ipak bi da sve za jednu njegovu reč i zagrljaj.

– Eto, ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak sa 28 godina, da ima svoju porodicu. To bih uradio, ali je nemoguća misija – rekao je Peđa i dodao…

– Kad god sam pomislio da sam vauuu, čudo neviđeno, igraš dobro, ljudi te vole, daješ neke golove i sve se vrti oko tebe… Uvek kad sam pomislio “Svaka čast, sve se vrti oko tebe”, uvek se dešavalo da te njegova bolest dovede na nivo da shvatiš da si ustvari jedno živo biće i da između tebe i drugog roditelja u čekaonici ne postoji nikakva razlika – rekao je on za “Una, due, tre”.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images