svet

June 25, 2014 15:53

By

Treći međunarodni P(h)antomfest ovog vikenda u Vranju

Plakat_3. P(h)antomfest

Treći Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest održaće se u Vranju 27. i 28. juna u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Festival će svečano otvoriti 27. juna u 20h u sali Doma vojske u Vranju zajedničkim izvođenjem pantomimičarske tačke (presecanjem zamišljene crvene vrpce) Džozef Vin, ispred Ambasade SAD u Srbiji, Snežana Simonović (sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje), Nebojša Novković, direktor festivala i Dragoljub Stevanović, zamenik gradonačelnika Vranja.

Tokom dva festivalska dana biće izvedene tri predstave pantomime (dve profesionalne predstave i jedna sa gluvim i nagluvim glumcima). Na P(h)antomfestu, i po prvi put u Srbiji, nastupiće i čuvena američka pantomimičarka Hilari Čeplejn sa predstavom “Život u njenom danu”

Satnica festivala:

27. jun 2014.

Prateći program: 17.00h – Prezentacija-diskusija „Smejati se pokretu“, Hilari Čeplejn, Američki kutak pri biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju

Sala Doma vojske u Vranju
20.00h – Svečano otvaranje festivala
20.10h – “Igra” (Srbija)
21.00h – “Šta bi bilo kad bi bilo“ (Rumunija)

28. jun 2014.

Prateći program: 12.00h – „Pantomima izlazi na ulicu – Pantomimičar na pijaci“, Meto Janakievski (Skoplje, Makedonija), Gradska pijaca, Vranje

20.00h – “Život u njenom danu”, Hilari Čeplejn (SAD), sala Doma vojske u Vranju

LEG UP Stefan Smidt

Stefan Ruksanda

Autor: Life Content