Trudnoća Nikoline Kapor
Svet

November 28, 2022 14:30

By

Doktori prećutali da se bolest razvija: Neprijatno saznanje Nikolini narušilo mir, ima tumor

Trudnoća Nikoline Kapor prošla je dobro ali je pevačica nakon porođaja doživela neprijatno saznanje

Pevačica Nikolina Kovač pokazala je da je snažna mlada žena kad joj je u trudnoći konstatovana promena na grliću materice, potom je sa tek rođenom bebom ležala na Institutu za majku i dete, a onda posle nekoliko meseci imala hirurški zahvat o kome retko priča.

Pročitajte: Ja ne mogu, ubiću se –  Anabela se bori protiv teške bolesti a mislila je da je samo umorna

Foto: ATA images

– O tome šta mi se dešavalo u toku trudnoće i neposredno nakon porođaja u početku nisam htela da govorim. Međutim, shvatila sam da bi moj slučaj nekoj ženi mogao da pomogne, da je ohrabri. Sa namerom da utičem na svest o prevenciji raka grlića materice, želim da podelim neke pojedinosti onoga sa čime sam se suočila kao mama u 23. godini.

Nikolini su dok je bila u drugom stanju lekari konstatovali promene na grliću materice, ali joj to nisu rekli odmah, već su sačekali da se porodi i na svet donese zdravog dečaka Nikolaja.

– U petom mesecu trudnoće konstatovan mi je imunološki stres. Rečeno mi je da sam usled njega dobila neku bakteriju koja može da mi zakomplikuje porođaj i da ću zbog toga ići na carski rez. Iako je moja želja bila da rodim prirodnim putem, morala sam da poslušam savete lekara. Istina je bila ta da su oni primetili neku promenu na grliću materice i da nisu hteli da me plaše, pa su mi to prećutali. Sam porođaj je bio komplikovan, bebina pluća su se napunila vodom pa je Nikolaj imao problem sa disanjem i zbog toga smo se zadržali u bolnici duže od planiranog. Tada mi je dežurna sestra rekla da i ja treba da ostanem na ispitivanju jer imam tumor i neophodno je da se utvrdi njegova priroda.

Pročitajte: Posle borbe sa rakom, nova bolest joj je ugrozila život – Slađa Trajković ponovo u operacionoj sali, svi se mole za nju

Foto: ATA images

Pregled je pokazao da hirurški zahvat može da sačeka.

– Posle biopsije i potrebnih analiza odlučeno je da sačekamo sa hirurškom intervencijom kako bih mogla da se posvetim Nikolaju. Imala sam mnogo obaveza oko njega, a moje stanje je moglo da se kontroliše. U tim trenucima nisam ni mislila na sebe, samo sam želela da sa mojom bebom bude sve u redu. Zahvat mi je urađen pola godine kasnije u GAK “Narodni front”. Trajao je nekoliko sati, nakon čega sam odmah stala na noge. U takvim teškim trenucima čovek kao da dobije neku natprirodnu snagu. Morala sam da budem jaka, ne zbog sebe već zbog malog bića koje je tek došlo na svet i kome sam bila potrebna.

Pročitajte: Sve je počelo simptomima na koje niko nije reagovao – Jelena Tomašević se bori protiv teške bolesti

Foto: ATA images

Nije imala kad da razmišlja o tome zašto se tako nešto baš njoj dogodilo.

– Kad ste mama, šta god da vam se desi, morate odmah da se vratite u normalu. Nemate vremena za pitanja i preispitivanja, bolovanja, treba da delate. Moj slučaj nije jedinstven, statistika pokazuje da kroz tako nešto prolazi svaka treća žena. Nisam imala nikakvu genetsku predispoziciju za bolest, niti je moj život u tom trenutku bio stresniji od života prosečne osobe, jednostavno, desilo se. Danas sam još revnosnija kad je briga o zdravlju u pitanju, a oduvek sam imala izraženu zdravstvenu kulturu, redovno išla na preglede. Ne pušim, u životu nisam popila alkoholno piće, redovno vežbam, a tek kad sam rodila Nikolaja počela sam da pijem kafu. U mladosti sam se sedam godina bavila odbojkom, tata me je davno naučio da energiju treba da kanališem na sport.

U najtežim trenucima imala je bezrezervnu podršku supruga, pevača Saše Kapora, i roditelja, mame Sanje i tate Radeta.

Foto: ATA images

– Saša me je bodrio i zahvaljujući njegovom optimizmu sve sam podnosila lakše. Nije mi dozvolio da potonem, i danas, nakon svega što mi se dogodilo, osećam se kao prava pobednica. Ni u jednom trenutku nisam dozvolila da me ophrva pesimizam, da razmišljam negativno. Posle operacije, a onda i nakon saobraćajne nesreće koju smo imali pre dve godine, znam da vam Bog nikad ne da teret koji ne možete da podnesete. Sve to je samo učvrstilo moj i Sašin odnos, bile su to velike životne lekcije.

Iako se nekoliko puta uverila u izreku “Dok čovek planira, Bog se smeje”, Nikolina ima velike planove za svoju porodicu i karijeru.

– Dugo mi je trebalo da nakon svega povratim poljuljano samopouzdanje i ponovo budem ona stara Nikolina sa početka karijere. U tome su mi dosta pomogli treninzi, razgovori sa bliskim ljudima, knjige. Mislim da je nastupio pravi trenutak da u potpunosti napustim školjku u koju sam se učaurila. Što se mojih želja u vezi sa porodicom tiče, ja sam neko ko mnogo voli decu, pa bih volela da nas je još dvoje. Ali to su ipak neke uzvišene stvari, one koje se ne planiraju.

AUTOR: SVET

IZVOR: Gloria

FOTO: ATA images