svet

July 5, 2014 10:47

By

#UŽIVANCIJA u “Ribi u ulju”

_DSC0015

Završni dan #Uživancije protekao je u znaku dr Neleta Karajlića i benda „Fish in Oil”.

I dok je jedan od rodonačelnika Novog primitivizma i frontmen popularnog benda „Zabranjeno pušenje” Nenad Karajlić šarmantno evocirao delove svog odrastanja zabeležene u knjizi „Fajront u Sarajevu”, trenutno najveća muzička domaća klupska atrakcija grupa „Fish in Oil” pokazala je na tročasovnom koncertu da i u Srbiji, negde duboko ispod okoštalih slojeva estradnog arlaukanja i prenemaganja, muzika i dalje postoji. Bio je to jedan od nesumnjivih vrhunaca prvih Beogradskih dana hedonizma, završenih u petak, 4. jula, uz DJ zvuke i Johnnie Walker Premium Whisky Party.

Nešto pre toga publika se upoznala sa vinima koja dolaze iz Vinarije Zvonko Bogdan , a zatim imala i priliku da okusi vrhunski blend kafe Doncafe Professional Espresso.

Uz izvanredno Kupinovo vino Vinarije Čoka, Vučiju rakiju i delikatesne Zalogaje Mediterana, bio je to okvir za uživanje tokom četiri dana ove specifične #UŽIVANCIJE.

Među prisutnim uživaocima tog poslednjeg dana bilo je i više uglednih novinara i pisaca. Tako su na #UŽIVANCIJU došli i Ivan Ivačković, novinar i autor Laguninog bestselera „Kako smo propevali”, zatim Nenad Basarić, urednik najpopularnijeg regionalnog vinskog magazina Vino.rs, rok kritičar, muzičar i veliki poznavalac viskija Aleksandar Žikić, urednik najuglednijeg ovdašnjeg političkog magazina „Nedeljnik” Branko Rosić, Bojan Đorđević, direktor najoriginalnijeg domaćeg muzičkog festivala Ring Ring…

Sve u svemu, drugačija publika od uobičajenih celebrity vitezova medijskog švedskog stola, kakvi svakodnevno poziraju na sličnim manifestacijama. I baš zbog toga Beogradu je potrebno mnogo ovakvih i sličnih manifestacija po meri svih onih koji se ne mire da baš sve u Srbiji danas mora da bude estradno prenemaganje & foliranje.

I zato kažemo: Doviđenja do sledeće #UŽIVANCIJE!

u123 (40)

_DSC0109

_DSC0151

_DSC0271

_DSC0323

_DSC0336

u123 (25)

u123 (30)

u123 (37)

u123 (38)

 

opel

Autor: Life Content

Foto: Ivana Čutura