Verica Rakočević neutešna
Svet

26 фебруара, 2022 22:00

„Na dan sahrane, tata mi se javio u snu“! Verica Rakočević osetila snažan zagrljalj, a ove reči ne zaboravlja!

Poznata kreatorka Verica Rakočević više od četiri decenije postavlja trendove kada je reč o visokoj modi i inovacijama, a njen život pratile su različite neobične situacije, te se pre bavljenja javnim poslom obrobala  kao stjuardesa „Jata“, ali i kao arhivar u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Marljivom radu, radoznalosti i sticanju materijalih dobara naučili su je roditelji još kao devojčicu, stoga je Veričin moto „rad je načinio čoveka“, „kako poseješ, tako ćeš i žeti“.

Kako ističe, otac je zauzimao posebno mesto u njenom odrastanju i životu, a sve mudrosti i filozofiju postojanja upijala je još odmalena. Tokom gostovanja u emisiji „Realna priča“ do detalja je opisala njihov odnos i osobine koje su je nasledila upravo o hrabrog Podujevčana.

– Moj otac je umro pre skoro 30 godina i najdirljiviji trenuci moji su bili razgovori sa mojim ocem. Kada pogledam sada ušta su se ljudi pretvorili i koliko je ljude lako kupiti najveću zahvalnost dugujem svom ocu koji mi je usadio te karakterne osobine kojima se jako ponosim. Definitivno je stvorio od mene osobu koja nikada kada je ostala sama ispred ogledala pomislila nešto ružno o sebi. Ja sam grešila, ali nikada nisam pravila grešku sa namerom. Nikada nisam grešila tako da bih nekog povredila, ostala nekom dužna ili da ne bi ispunila svoju obavezu prema zakonu ili državi. Sigurno je bilo odluka kada sam bila gruba ili nepravedna, ali nikada iza toga nije bila loša namera – istakla je Rakočevićeva i nastavila u prepoznatljivom maniru.

– Moja majka pokojna je imala samo 4 razreda osnovne škole. Njena energija je bila neverovatna, pritom jako tradicionalna da u trenutku kada sam ja njoj rekla da ja to ne mogu da gledam. Ona je rekla nemoj sine i idi tamo gde ćeš moći to sama da otpatiš. Tako da sam ja otišla na Sveti Stefan na dan sahrane, zamislila daje moj tata otišao negde daleko i da neće moći da se vrati. Tada sam imala 44 godine. Taj trenutak u 13 časova kada su njega sahranjivali, ja sam sedela na obali i plakala. Uveče sam imala apartman pored crkvice i legla sam da spavam. Dok je bio živ uvek mi je pričao da toliko radim, žurim i da ne veruje ni da ću mu doći na sahranu. Sanjala sam tada da sedim pored potoka i plačem za tatom što je umro, otac mi je tad prišao, zagrlio me i rekao nemoj da plačeš znam ja zašto ti nisi došla, ali ja sam uvek tu sa tobom. Tog trenutka kako sam spavala, samo sam otvorila oči i mogla sam da osetim te ruke i samo su se u jednom trenutku otpustile i otišle. To je neverovatno, ja sam to osetila i to je istina. Posle toga mislim da sam ga samo jednom ili dva puta u životu sanjala – završava modna kreatora.

Pročitajte: Verica Rakočević priznala kako će ostaviti muža! “Nisam zaljubljena u njega!

Podsetimo, Verica je tokom javnog istupanja u emisiji „Kad anđeli spavaju“ ispričala kako su roditelji supruga Veljka Kuzmančevića reagovali na činjenicu da je skoro 35 godina starija o njihovog sina.

— Zaista sam imala sreću, kada su Veljkovi roditelji u pitanju. Njegov pokojni otac Lazar je bio divan čovek. Veljkov tata je bio slikar, majka Dušanka mu je ekonomista, radila je u SUP- u, sada je u penziji. Mlađi su od mene — otac četiri, mama dve godine. Veljko je baš ovakav zbog svojih roditelja. Nije uobičajeno da se sin jedinac oženi sa 35 godina starijom, a da njegovi roditelji ne kažu „ne“ ili „nećeš“. Znali su da ne mogu da mu zabrane. Njegova majka je bila svesna da ćemo biti u novinama, a njegov otac me je gledao kao svoje dete. Kada smo boravili u Vrdniku, kada bi ga neko pozvao Lazara on bi rekao: „Ne mogu sad, tu su mi deca“, misleći na mene i Veljka. Ja sam ga zvala Laki, bio je fantastičan. Veljku je rekao da bude srećan sa ženom koju voli i da ne treba na silu da se ženi da bi imao dece — završava kreatorka.

 

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

FOTO: Ata images