svet

January 20, 2016 21:12

By

Vesna Dedić: Pišem roman po Bekutinoj pesmi

vesna dedic zarko radovancev

Voditeljka i spisateljica Vesna Dedić trenutno piše svoj osmi roman, za koji je inspiraciju pronašla u baladi “Ničija” Ane Bekute. Autorka emisije “Balkanskom ulicom” do sada je u svojim knjigama uvrstila pesme Aca Pejovića, Adila Maksutovića i drugih, a ovoga puta životnu priču glavnih junakinja prati Bekutina numera

“Postoji nekoliko pesama koje prate ljubavnu dramu, a koje su me inspirisale. Jedna od njih je divna balada “Ničija” Ane Bekute. To je pesma uz čiji refren “ja se noćas zovem ničija” možete videti mlade, same i prelepe devojke, kako lumpuju po diskotekama. Takođe i starije dame, kako po restoranima uz čašu vina razočarane u muškarce ili sebe pevaju “i možda je ovo lice lepo ostalo, al’ to ti ne bi pomoglo da oživiš ono što je davno umrlo”, kaže Vesna na početku razgovora za Informer.

Ana-Bekuta-foto-Ivan-Vucicevic2

Pored Bekute, nadahnuće za novu melodramu Dedićeva je pronašla i u numerama Saše Matića i Željka Joksimovića.

“Saletova pesma “Zabranjena ljubav” i Joksimovićeva “Olovni vojnik” takođe će se naći u mom novom romanu, koji će biti objavljen 1. juna”, dodaje Vesna.

Poznata voditeljka priznaje i da je nedavno gostovanje ova tri muzičara u njenoj emisiji uticalo na to da upravo njihove numere prate dogodovštine njenih glavnih junakinja.

“Sigurno je i činjenica da su sve troje pevali uživo ove pesme u novogodišnjim izdanjima emisije “Balkanskom ulicom” uticala da mi one ostanu u srcu i da ih “ubacim” u život svojih junakinja”, priča Vesna.

Autorka romana “Sunce meni, sunce tebi”, “Pola duše” i drugih odlučila je da u osmoj knjizi opiše živote savremenih žena i problemima sa kojima se susreću.

“Svaki svoj roman sam počela da pišem na Badnje veče u Budvi, pa je tako i ove zime. Roman prati skoro ceo život dve najbolje drugarice koje na dva različita načina doživljavaju ljubav, muškarce, novac i modu”, otkriva voditeljka.

Ona smatra da je danas ženama najteže da pronađu pravu ljubav, te da često završe same sa njenom knjigom u ruci.

“Pišem o sadašnjem vremenu, ničijih i svačijih muškaraca. Vremenu kada je seks postao dostupniji od ljubavi. Kada svi želimo da “bruka dobro” izgledamo i da se “prokleto dobro” zabavljamo i da pokušavamo da, kao što biramo školu, posao, letovanje, izaberemo i pravog partnera. Međutim, ne ide… I dalje se neki zaljubljuju i plaču uz moje romane”
, zaključuje Vesna.

IZVOR: Informer

FOTO: Žarko Radovančev / Ivan Vučićević