Operisana Vesna Zmijanac
Star

October 13, 2021 19:50

By

Vesna Zmijanac ne može da prežali GUBITAK sina! Godinama je proganja osećaj KRIVICE!

Vesna Zmijanac progovorila je o najtežem periodu koji je, kako sama ističe, obeležio čitav njen život.

Vesna Zmijanac o gubitku sina!

Naime, u svojoj autobiografiji “Kad zamirišu jorgovani”, Vesna Zmijanac je otkrila kako je u razdoblju od samo godinu imala dva spontana pobačaja i da je u oba slučaja znala pol svoje nerođene dece.

Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamerite mi što tu scenu, porođaja koji je iznenada i prevremeno otpočeo, a potom se odvijao u garderobi iza pozornice, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu opisati čak ni danas, kada je prošlo dosta vremena. Jer, to je jedan od onih bolova koji još boli, praznina koja još zjapi istom tamom, i kad god se toga setim (a sećam se vrlo često), uvek mi se utroba zgrči – započela je svoju bolnu ispovest Vesna koja je otkrila da je često sebe krivila zbog gubitka bebe.

Novi udarac pevačica je dobila samo godinu dana kasnije kada su ona i Vlada izgubili i drugog sina.

Vladino i moje drugo nesuđeno dete, takođe sina, i takođe u sedmom mesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. godine. Pitala sam se i onda, i još uvek se ponekad zapitam čime sam zaslužila da mi se dogodi to što mi se dogodilo – ispričala je Vesna Zmijanac.

Dve godine nakon drugog spontanog pobačaja, Vesna je postala majka devojčice kojoj je dala ime Nikolija, a danas je i srećna baka dve unuke.

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ