SRĐAN ĐOKOVIĆ
scandal

February 12, 2020 20:00

By

Dijana Đoković emotivno i iskreno o Novaku – Nemoj da se neko misli i buni da li on veruje!

 

Dijana naglašava da se Novak nikada ne odvaja od svog krsta sa Hilandar!

Dijana Đoković, majka Novaka Đokovića ispričala je koliko je najboljem teniseru sveta zapravo teško, te sa kakvim se sve izazovima suočavao tokom karijere, kao i koliko publika ume da bude surova tokom mečeva! Kako je objasnila, osim discipline i redovnih treninga, Nole je te prepreke i ljudsko zlo koje ga je retko zaobilazilo pobedio isključivo uz molitvu i veru, kako u sebe, tako i u Boga.

– Novak je godinama učio da se izbori sa tim situacijama i to je isključivo postigao radom na sebi! Kako on to radi, iskreno ne znam… Da li su to neke meditacije i slično… Ja se samo sećam prošlog Vimbldona, taj dan pred finale bili smo svi zajedno, i Srđan i ja, i Jelena. I sad Novak je tu, prisutan je, ali ja vidim da je odsutan mentalno. U nekim je svojim mislima, igra se sa decom, ali nije tu. U stvari šta je poenta, on se dva dana mentalno spremao za meč protiv Federera. Tu je mentalna priprema bila ključna, on je njega glavom dobio – objašnjava Dijana Đoković i nastavlja:

– Na tom meču publika je bila nemoguća, samo je šačica na tribinama bila uz Novaka. Ostali su bili nemilosrdni, ove godine to je bilo za vrištanje, i za mene je to najteži Novakov meč koji sam pratila – objašnjava Dijana koja se nikada ne odvaja od krsta na Noletovim mečevima, uvek ga čvrsto drži u ruci i izgovara molitve.

NOVI STAR! Šok detalji tajne veze Ane i Karića: OVDE SU IMALI SE*S! Zilha UNIŠTILA Eda na sudu! ŠOK:Rada i Milan ponovo zajedno! Šabanovo nasledstvo NESTALO!

Bukti rat pevačica! Stoja besna na Bekutu, ne oprašta joj OVO!

Uvek verovala u snagu Novakove volje!

Ona se osvrnula i na Novakov drveni krstić koji nosi oko vrata.

– Taj krst je poklon sa Hilandara i on to zaista nosi kao svoju amajliju, ikonu, ali to je on, to je u suštini on. Verujući je, ali ono što je nama bilo jako značajno jeste to što dok je naš pokojni patrijarh Pavle bio bolestan i ležao na VMA, mi smo došli porodično njemu u posetu da nam da blagoslov, u stvari da ga da Novaku. Sedeo je u fotelji, mi smo ušli u njegovu sobu… Đakon koji je bio tu rekao je da je stigao Novak i ako može da mu da blagoslov. On je bio u polusnu, nisu mu oči bile otvorene, i samo je u jednom trenutku blago otvorio oči koje su bile nebesko plave, toga se sećam, kao da sam samo nebo videla i tada je Novaku dao blagoslov, a onda je vrlo brzo utonuo opet u san. Ali taj blagoslov mislim da je Novaku mnogo značio, svima nama je značio. Mislim da je to zaista dar od Boga i da ga treba čuvati. Novak veruje u to, ide u crkvu, verujući je – objašnjava Dijana i nastavlja:

https://www.instagram.com/p/B7X-ZqLHLMD/

– Evo sada za Božić ceo tim je bio u crkvi, što je za mene sjajno. Mislim da je i taj momenat jako bitan za Novakov život, uvek nosi taj krst oko vrata, tako da nemoj da se neko misli i buni i pita da li Novak veruje! Da, on je pravoslavac i on veruje – priča Dijana i osvrće se na Vimbldon ove godine koji je Nole osvojio gladan:

Sloboda za Vojina! Poznati glumački par skinuo burme! Razvode se!?

– Nakon pobede i ceremonije, Novak je došao kući i kaže meni Mama, daj mi nešto da jedem, nisma jeo ceo dan! Ja u šoku! Pitam ga Pa kako nisi jeo, gladan si igrao pet sati! Bože dete, kako si mogao da igraš i pobediš gladan! I on kaže Ma uzeo sam par zalogaja, nisam mogao od treme! To je neka njegova mentalna glad koja je pobedila, to je u stvari mentalna snaga jer je on zaista mentalna gromada. Ja doživljavam stres dok gledam, a zamislite kako je njemu na terenu?! Kada se bori sa meč loptama, sa publikom, on je jedan protiv svih! Mentalnu snagu koju on ima… Ja mu se divim, treba učiti od njega kako se neke stvari prevazilaze – priča Dijana i objašnjava kako je Novaku spasena povređena ruka:

– Novak je imao problem sa laktom, on je pokušavao da reši to nekim alternativnim metodama jer je protivnik noža i lekova, mada je, čini mi se, osvojio Rolan Garos sa tom povredom pod lekovima. E onda ni lekovi više nisu delovali, a nije više mogao ni da se truje jer nije ni bilo efekta. Onda je probao razne alternativne metode, samo on zna šta je sve probao, ja samo znam delić. Verovao je u to, nadao se da će mu pomoći, ali očigledno nije. A onda se u Dubaiju 2017. desio sudbinski susret sa čovekom na šetalištu. On je prišao i rekao Ja sam doktor i mogu da ti pomognem i na kraju ga je on i operisao. Jednostavno, Bog ti u određenom momentu pošalje određene ljude da ti pomognu na tvom putu – objašnjava Dijana i priseća se devedesetih i krize kada je jedva uspevala da se čuje sa Novakom koji je tada bio u Nemačkoj:

https://www.instagram.com/p/B6zIljIn8hs/

– Tada smo ga savetovali da piše dnevnik o svemu što je u toku dana radio, pa neka je to i par rečenica ili oko tenisa ili oko emocija… I on je pisao, možda ne stalno, ali jeste pisao. Za mene je fascinantno što je on nastavio da piše taj dnevnik i dan-danas kad god ima potrebu. Nadam se da će jednog dana napisati neke memoare, mislim da mu to mnogo znači. Rekao mi je da kad mu je teško ili kada je u nedoumici, on se vrati na te dane kada je, na primer, igrao protiv Nadala i iz toga je izvlačio pouke. To je sjajno, to svi treba da radimo – priča Dijana i dodaje:

Jedna je majka!

Novak je četiri puta bio najbolji sportista na svetu, to je vrh vrhova! Nadam se da će se ljudi koji nisu blagonakloni prema Novaku promeniti, posebno posle Vimbldona prošle godine. Oni toliko veličaju Federera i Nadala, a za ove druge nema mesta, oni su im ko neka leva smetala, a nije tako. Novak je teniser decenije, šta je on sve uradio za deset godina to je fascinantno! Njega u Kini mnogo vole, kod nas na terene koji su kao mali muzej sa Noletovim trofejima dolaze Azijati, dive se Novaku, čak i više nego naši ljudi. Značenje imena Novak je neko ko donosi nešto novo! I u tenisu, i u ishrani, ali što se politike tiče… Ja se u to ne bih mešala. Može da donese nešto novo, ali to je na njemu da odluči da li će se i time baviti – kaže Dijana i prepričava kako je Nole radio na njivi:

– Kad smo bili nedavno na Kopaoniku, tačnije kad smo dolazili u hotel, on je već bio tamo. I ja ga zovem, pitam gde je, a on meni E evo na njivi, skupljam krompir! Ja kažem Molim, kakva njiva, koji krompir! I mi tamo odlazimo, zatičemo ga na njivi, pa smo svi skupljali zajedno krompir. Novak voli svoj narod, neposredan je sa ljudima… Time se hrani, to je njegova hrana – zaključila je Dijana.

AUTOR: Scandal

FOTO: Jean Catuffe/Getty Images)