scandal

February 6, 2020 17:00

By

Lepa Brena bila NEPLANIRANO DETE! Pevačica otkrila NEPOZNATE DETALJE iz DETINJSTVA!

Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, rođena je davne 1959.godine u Tuzli. Karijeru je započela 80-e godine prošlog veka sa Lira šouom, od tada je njen put sreće i pevačke karijere počeo uzlaznom putanjom. Vremešna, ali dobro držeća zvezda bila je neplanirano dete, ali ipak su joj se svi obradovali

Jedna od najvećih zvezda u regionu Lepa Brena, svoju karijeru započela je osamdesetih godina prošlog veka. Uvek je koračala mudro i o svakom svom potezu detaljno razmišljala, pa je starije generacije pamte kao jedinu pevačicu koja je u vreme Jugoslavije u emisijama komentarisala ekonomsku krizu ili političku situaciju. Njeno mišljenje narod je želeo da čuje i uvaži. Upravo zbog toga postala je autentična jugoslovenska zvezda koja traje na ovim prostorima gotovo 40 godina.

Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli kao Fahreta Jahić, treće dete medicinskog tehničara Abida i krojačice Ifete Jahić. Detinjstvo je provela u Brčkom uz stariju sestru Faketu i brata Faruka.

 

View this post on Instagram

 

🔙 #lepabrena

A post shared by LEPA BRENA FAN PAGE (@lepabrena_fp) on

Bila sam treće, neplanirano dete, kome se otac mnogo obradovao. Mama nas je budila golicanjem, dok je iz kuhinje dopirao miris doručka. Potom bi pravila raspored ko će šta tog dana da radi u kući, ali nas nije previše opterećivala. Za praznike smo s mamom pravili tortu i medenu pitu. Ne postoji šerpa koju nismo olizali prstima. Volela sam kad nam tata, po povratku s posla, podeli svilene bombone – kazala je svojevremeno Lepa Brena.

Osim za muziku bila je jako nadarena i za sport. Trenirala je košarku u brčanskom klubu gde joj je trener i profesor fizičkog vaspitanja Vlada Bajan sasvim slučajno dao nadimak Lepa Brena, po kojem je ostala upamćena. Još kao mlada devojka shvatila je da ono čime želi da se bavi jeste muzika, pa je karijeru započela 1981. godine i to u jednoj od tada najpopularnijih emisija koju je uređivao pokojni srpski voditelj Minimaks.

 

View this post on Instagram

 

Brena sa Čolom i Bregom davne 1987 godine❤ #lepabrena #zdravkocolic #goranbregovic

A post shared by LEPA BRENA FAN PAGE (@lepabrena_fp) on

U kratkoj majici i bermudama je sa svojim sastavom „Slatki greh“ učestvovala na tom snimanju, ali, upravo zbog drastične razlike od ostalih novih nada njena izvedba je izbačena iz emisije.

AUTOR: scandal

FOTO: Ivan Vučićević