svet

October 10, 2013 14:00

By

Veza sve rešava: Policajac koji je pucao u ženu nije prošao bezbednosnu proveru MUP-a

387535_dejan-markovic-policajac-ubica-loznica-foto-facebook-1_f

Policajac Dejan Marković, koji je u utorak izvršio samoubistvo u svom porodičnom domu u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, nakon što je pucao u nevenčanu suprugu, a potom kao taoce držao roditelje i njihove unuke, nije prošao bezbednosnu proveru MUP-a kada je konkurisao za posao 2008.

Marković je tada okarakterisan, prema izveštaju SUP-a Šabac, kao nasilnik, sklon tučama i zaključeno je da kao takav ne može biti primljen u policiju. Ali, uz pomoć veza u MUP-u zaposlen je u policijsku brigadu MUP.

Međutim, ubrzo nakon što je zaposlen, Marković je izbačen iz policijske brigade i kažnjen. Narednih godinu dana je prao službena vozila.

“Posle odrađene kazne, prešao je u interventnu jedinicu, na mesto stražara ispred zgrade u Bulevaru despota Stefana. On je pre godinu i po dana bio na lekarskom pregledu i psihološkim testovima”, kaže izvor “Blica”.

Psiholog Zorica Kovačević kaže za “Blic” da je neverovatno da policajca koji je pre tri godine pretukao devojku nakon suspenzije vrate u službu bez psihološke provere i testova ličnosti.

“On je morao biti ispitan pre povratka u službu kako bi se tačno utvrdilo da li postoji mogućnost da u nekim situacijama ponovi delo. Međutim, ovde je očigledan nemar službe unutar MUP”, smatra Zorica Kovačević.

U Sindikatu srpske policije ističu da Marković nikada nije upućen niti primljen kod bilo kog psihologa i da takvi podaci ne postoje u evidencijama.

Izvor: Blic
Foto. Facebook