svet

October 11, 2013 18:25

By

“Vijesti”: Beograđanin označen kao organizator ubistva Nikole Bojovića uskoro na slobodi!

nikola-bojovic-milos-vidakovic-1374095022-340829

Beograđanin Miloš Delibašić (28), koji je letos uhapšen u zajedničkoj akciji policija Srbije i Crne Gore, najverovatnije će se početkom naredne nedelje naći na slobodi, pišu podgoričke “Vijesti”.

Delibašiću 16. oktobra ističe tromesečna robija, na koju je osuđen jer je na sudu u Kotoru utvrđeno da je prilikom hapšenja u Budvi kod sebe imao pištolj, koji je krio u peškiru.

Iako mu je stavljeno na teret “samo” nedozvoljeno držanje oružja, iz policija obe države danima je ponavljano da je on jedan od organizatora ubistva Nikole Bojovića, brata vođe “zemunskog klana” Luke Bojovića. Policije su ga dovodile u vezu i s ubistvom Pančevca Miloša Vidakovića, koji je 2. jula ubijen u Budvi.

Njegov advokat Predrag Đolević kazao je da on nije obaveštavan da je srpska policija protiv njega objavila međunarodnu poternicu, niti da je u Crnoj Gori pokrenut zahtev za sprovođenje istrage.

“Nismo obaveštavani da je protiv njega aktivna poternica Srbije zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikole Bojovića u Beogradu. Do sada nismo obavešteni ni da je pokrenut zahtev za sprovođenje istrage, niti izdat nalog za njegovo privođenje nakon što mu istekne zatvorska kazna. Prema tome, on će biti na slobodi ako se nešto u međuvremenu ne promeni”, kazao je Đolević.

“Koliko sam upoznat, srpska policija sve dokaze protiv mog klijenta zasniva na iskazu Beograđanina Miloša Vojinovića za kojeg kažu da je ranije bio član njegove grupe. Vojinović je u međuvremenu u Srbiji dobio status zaštićenog svedoka, ali ni ja, niti Delibašić zvanično nismo obaveštavani šta mu se to, navodno, stavlja na teret. On je pet godina bio u zatvoru i izašao je desetak dana pre ubistva Bojovića. Delibašić tvrdi da ni na koji način nije učestvovao u organizaciji tog ubistva”, kazao je Delibašićev branilac.

Branilac Miloša Delibašića, advokat Predrag Đolević, tvrdi da njegov klijent, ukoliko bude pušten na slobodu, ne može biti proteran iz Crne Gore, jer nema državljanstvo.

“On nije upisan ni u knjigu državljana Srbije niti Crne Gore. Pre svega ovoga predao je zahtev za prijem u crnogorsko državljanstvo, ali ga do sada nije dobio. On ima samo staru nevažeću ličnu kartu koja mu je davno izdata u Beogradu. Zvanično nema državljanstvo i samim tim ne može biti proteran”, pojasnio je Đolević.

On je naveo da Delibašić nakon izlaska iz zatvora želi da ostane u Crnoj Gori, gde mu živi sva rodbina.

Izvor: Telegraf
Foto: Kurir