

Letnji voćni kolač sa mlečnim filom, piškotama i svežim jagodama: Raj za nepca i čulo ukusa (recept)
Voćni kolač sa piškotama – Kremasti kolač s jagodama i mlečnim filom
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 12 osoba
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
Za koru:
* 210 g piškota
* 200 ml mleka
Za fil s jagodama:
* 300 g zamrznutih jagoda
* 1 puding s ukusom jagode
* 300 ml vode
* 130 g šećera
* 10 g želatina
Za mlečni fil:
* 400 ml slatke pavlake
* 1 vanil-šećer
* 300 g milerama
* 100 g šećera u prahu
* 10 g želatina
Pročitajte: Savršeni dezert za one koji nisu ljubitelji preterano slatkog – Kremaste kocke sa malinama i sirom (recept)

Ženja Aćimović
Za preliv:
* 150 ml slatke pavlake
* 100 g mlečne čokolade
Priprema:
1. Za pripremu voćnog fila, jagode odmrznuti, dobro ih ocediti i izmiksati.
Kašu sjediniti s vodom, dodati šećer i puding, pa umutiti žicom. Kuvati
neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Želatin preliti sa 4 kašike vode i
ostaviti da nabubri. Dodati ga u vruć fil i mešati dok se ne rastopi.
2. Kalup dimenzija 25×25 cm obložiti papirom za pečenje i preko njega
poslagati piškote natopljene mlekom. Preliti ih mlakim filom i ostaviti da
se fil stegne.
3. Za pripremu mlečnog fila, mileram umutiti sa šećerom u prahu i vanil-
šećerom, dodati umućeni šlag od slatke pavlake i izmiksati. Želatin preliti
sa 4 kašike vode i promešati da nabubri. Zagrejati ga da se otopi, prohladiti
i pomešati sa 2 kašike krema, a zatim umešati u preostali krem.
4. Preko ohlađenog fila od jagoda naneti mlečni fil i poravnati.
5. Za pripremu preliva, slatku pavlaku zagrejati i preliti preko čokolade, pa
mešati dok se ne rastopi. Smesu prohladiti i preliti preko mlečnog fila.
Kolač ostaviti na hladno da se stegne.