svet

March 16, 2016 11:00

By

Zaboravite na vodu s limunom! Tri napitka za lako mršavljenje

Voda sa limunom je trenutno najpopularnijih način započinjanja dana za mnoge, ali čini se da smo malo preterali sa ovim trendom bez obraćanja pažnje na pojedine negativne efekte.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Iako nam limunov sok pruža solidnu dozu antioksidanasa i vitamina C, samo topla voda sa limunom nam neće pomoći da smršamo jer život nije fer. Pritom, na raspolaganju imamo jako malo dokaza koji ukazuju na to da ona poboljšava varenje i čisti telo od otrova – bez obzira na brojne hvalospeve koje upućuju poznate osobe.

Pročitajte i… Jednostavan trik: Kako da skinete masne naslage s određenog dela tela?!

I ne samo to, topla voda sa limunom može dovesti do nekih prilično neprijatnih sporednih pojava ako preterujemo sa njenim konzumiranjem. Previše tople vode sa limunom može dovesti do gorušice jer je ovo voće jedno od najkiselijih, a ta ista kiselina može dovesti i do oštećivanja gleđi na zubima. Bez ispiranja usta vodom, kiselina može da ostane na našim zubima i napravi više štete nego koristi.

Pročitajte i… Smršajte bez mnogo muke: Ove namirnice ubrzavaju metabolizam

Jasno je da ne postoji svemoćni magični napitak koji će nam pomoći da smršamo, ali postoje određene opcije koje zajedno sa zdravim životnim stilom mogu da nam pomognu da dođemo do željenog cilja, a ovo su definitivno pića koja bi trebalo da počnete češće da pijete…

IZVOR: lepotaizdravlje.rs, Womenshealthmag, 24sata.rs, i.k.