svet

October 7, 2013 16:25

By

Zavirite u lovačku kuću “Četiri jelena” u Kaćkoj šumi kod Novog Sada

4 jelena

Javno preduzeće “Vojvodinašume” otvorilo je 4. oktobra novi lovački objekat u Kaćkoj šumi kod Novog Sada, čija je izgradnja koštala 300.000 evra. Nova lovačka kuća “Četiri jelena” opremljena je dodatnim sadržajima koji su neophodni da bi se kvalitet usluge mogao meriti i sa sličnim objektima razvijenih lovno-turističkih destinacija u Evropskoj uniji.

4 jelena 5

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kazao je da je ovaj objekat značajan jer upotpunjava turističke kapacitete Vojvodine, a istovremeno otvara i mogućnost za visok nivo usluge u okviru lovačkog turizma. “Vojvodinašume je firma u državnoj svojini, ali ovim primerom ona pokazuje da oblik svojine nije merilo efikasnosti i da nešto što je državno može itekako da bude napredno, moderno i profitabilno”, dodao je Pastor.

4 jelena 2

Direktorka “Vojvodinašuma” Marta Takač rekla je na otvaranju lovačke kuće da je ovo 17. objekat u vlasništvu ovog preduzeća namenjen lovcima, ali prvi koji je izgrađen iz temelja za potrebe te državne firme.

4 jelena 4

U sklopu lovačke kuće posluje i prva izvozna hladnjača za meso divljači u Srbiji preko koje se distribura meso iz 17 lovišta u Vojvodini, ali kako je Takačeva rekla, njeni kapaciteti nisu dovoljno iskorišćeni. “Nedostatak mesa divljači u Vojvodini i Srbiji predstavlja veliki problem za ovu hladnjaču. Zato želimo da ukažemo na to da mali i srednji preduzetnici mogu da nađu svoj interes u uzgoju, jer će imati siguran otkup i pomoć našeg preduzeća u sticanju znanja”, kazala je Takačeva.

4 jelena 3

Zbog nedostatka mesa divljači, “Vojvodinašume” planiraju da otvore i prvu farmu jelena lopatara, prema konceptu “mini-farmi” punog tehnološkog procesa koji je u zemljama EU poznat već više od 25 godina.

Izvor: Beta

Foto: Tanjug / Jaroslav Pap