svet

November 11, 2013 00:08

By

Završen “Novosadski džez festival”

novosadski-dzez-festival_660x330

Nastupom “Tri dame bluza”, sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu završeno 15. izdanje Novosadskog džez festivala. Internacionalni festival je i ovoga puta ponudio zanimljivo viđenje svetske džez scene…

Festival je ponudio širok spektar autorske muzike, uglavnom mladih izvođača, uz klasike džez standarda. Tri dame džeza bluza i gospela na završnici festivala, vratile su sećanja na Harlem, gde se svojevremeno dobro sviralo i odakle je sve i počelo.

Prava muzička poslastica je zabeležena i prve večeri festivala. Elegantan nastup, Roberta Jukiča, koji na poziv Adama Klema u Novi Sadu svira već pet godina. U projektu “Life” za bubnjevima je bio Ernesto Simpson koji je postao stalni gost festivala i spreman je da sledeće godine održi radionicu zvuka

Jukič je nastupio je na završnici festivala uz Stiv Klink trio. Američki pijanista je na način čarobnjaka predstavio muziku sa albuma Okean.

“Prvi put sam u Srbiji, i prvi put uopšte u gradu. Stvarno mi se dopadaju ljudi i atmosfera na festivalu, mislim da je sve odlično organizovano. I šta vam više treba? Dobri ljudi, dobra hrana i dobra muzika”, istakao je on.

Nizom koncertnih programa i zanimljivim gostima, festival je i ove godine ispunio očekivanja mnogobrojne publike i organizatora, Kulturnog centra grada.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija: RTV