Zdrava i negovana kosa tokom leta
Svet

July 1, 2023 11:15

By

Sačuvajte frizuru tokom vrelih letnjih dana: Zdrava i negovana kosa uz par lakih trikova

Zdrava i negovana kosa tokom leta – da, moguće je

Želite da vaša kosa bude zdrava i negovana tokom leta? Ne bi bilo dobro da zaobiđete posetu frizeru kako biste skratili krajeve i na taj način eliminisali oštećenu kosu. Pored toga što ćete izaći odatle s novom frizurom, skraćivanje krajeva ima još prednosti. Kosa će biti zdravija, pošto eliminišete oštećene vlasi, sprečićete da kosa nastavi da se „rascvetava” i na taj način ćete je zaštiti od pucanja i oštećenja. Izgledaćete lepše. Ne, tu ne mislimo samo na frizuru i dužinu kose, već generalno na njen volumen i jačinu – uvek je lepše videti zdravu i jaku kosu nego suvu i ispucalu, zar ne?

Pročitajte: Aluminijumska folija mogla bi biti štetna – Istina o njoj je iznenađujuća

Zdrava i negovana kosa tokom leta

Pixabay

Fen i pegla?

Ne, ne! Prekomerna upotreba fena i pegle za kosu čini da ona postane suvlja i lakše se lomi. Naime, visoke temperature isušuju kožu glave, a suva koža pogoduje propadanju kose. Tako da bi bilo najbolje da fen i peglu precrtate sa liste poželjnih uređaja, a ako to baš nije moguće, obavezno koristite proizvode za termičku zaštitu kose (naravno, važno je da oni odgovaraju vašem tipu kose).

Stop laku i gelu

Proizvodi koji učvršćuju kosu poput lakova i gelova štete vlasima – sadrže visok nivo alkohola koji čini da kosa uopšte ne bude hidrirana, pa se lakše lomi. No, postoji interesantan trik pomoću kojeg se može smanjiti upotreba gela ili laka – preparat nemojte nanositi direktno na kosu, već na četku kojom ćete se češljati. Tako ćete upotrebiti znatno manju količinu proizvoda, a postići ćete gotovo isti efekat.

Pročitajte: Najbolja dijeta ikada – Jedite slatkiše i mršavite, mi vam otkrivamo kako

Zdrava i negovana kosa tokom leta

Pixabay

Redovno hidrirajte kosu 

Izlaganje suncu dovodi do toga da kosa postane dehidrirana, tako da nemojte štedeti na hidratantnim maskama i preparatima koji će kosi obezbediti hranljive materije. Pre leta uradite hidratantnu kuru – tokom dve nedelje, svakog drugog dana na kosu stavljajte masku.

Isprobajte glinu

Glina za kosu (dakle ne ona koja se koristi za vajanje!) čisti kožu glave, a njena antifugalna svojstva dovode do ublažavanja svraba i iritacije, što je naročito važno ako zbog peruti deluje da vam je kosa puna snega čak i kad je leto!

Pročitajte: Zbogom masnim naslagama – Sledite ove savete i smršaćete brže nego što mislite

Zdrava i negovana kosa tokom leta

Pixabay

Prirodni preparati su uvek najbolji izbor

Najbolje je da, kao i u slučaju kože, i za kosu koristite prirodnu kozmetiku (ona je u većini slučajeva nešto skuplja, ali vredi). I bilo bi sjajno ako kosu ne biste farbali, a ako to ipak radite, potražite šampone koji će joj obezbediti dosta hranljivih materija.

AUTOR: SVET

IZVOR: Srećna žena

FOTO: Pixabay