Zdravlje voditeljke Milice Gacin svet novine svet portal
Svet

May 12, 2024 10:15

By

Kada se najmanje nadala opaka bolest se vratila: Teška borba Milice Gacin od koje podilazi jeza

Zdravlje voditeljke Milice Gacin bilo je narušeno

Voditeljku Milicu Gacin navikli smo da gledamo u kvizu “Slagalica”. Karijeru je gradila bez skandala, a o privatnom životu skoro i da ne priča, a svojevremeno se povukla sa malih ekrana zbog opake bolesti sa kojom se borila.

Zdravlje voditeljke Milice Gacin svet novine svet portal

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Zdravlje voditeljke Milice Gacin bilo ugroženo zbog tumora

Poznata voditeljka karijeru je gradila bez skandala, a o privatnom životu nije često pričala. Međutim, napravila je izuzetak kada je u pitanju njena borba sa zdravljem. Sa publikom je podelila svoje iskustvo sa problemima koje je imala kad joj je dijagnostifikovan tumor na dojci.

“Prvi put sam otkrila dobroćudni tumor pred porođaj sa mlađom ćerkom Hanom koja sada ima 14 godina. Doktori su mislili da je mlečna žlezda, ali kako se ona nije povukla ni posle dva meseca, pozvala sam doktora i predložio je da ukloni tumor. Iako su me mnogi savetovali da ništa ne diram, ipak sam poslušala doktora”, otkrila je voditeljka svojevremeno za “Gloriu”.

Pročitajte Đini Džinović u porodičnoj kući ukazana lekarska pomoć – Haris ne želi da paniči, čeka rezultate

Zdravlje voditeljke Milice Gacin nakon nekog vremena je ponovo bilo narušeno jer se tumor vratio, a posle druge operacije Gacinova je želela da sazna zašto se kobna sudbina ponovila.

“Posle druge operacije sam pitala doktora zašto mi se to desilo, a on je odgovorio – zato što se nerviram. Potpuno staloženo mi je ispričao da ne vredi se nervirati jer tada u telu dolazi do disbalansa hormona i moje grudi odreaguju tako”, ispričala je Milica Gacin za pomenuti magazin.

Zdravlje Milice Gacin svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Kako je otkrila, tadašnji suprug ju je ostavio neočekivano u najtežem periodu.

“Ja sam iz vojvođanske kuće, htela sam da sve bude skuvano, namireno, da bude kako treba, kuća, deca. Da sve bude perfektno. I znate šta se dogodilo? Na prvom velikom kamenu spoticanja, odnosno na prvom velikom životnom problemu, okrenuo se na peti i otišao. Rekao je: “Ja ovo više ne mogu, meni je teško”, okrenuo se i otišao”, ispričala je voditeljka jednom prilikom u video snimku koji je objavila na “Instagramu”, a nakon razvoda nastavila je sama da odgaja ćerke, ali i da brine o bolesnom ocu.

Pročitajte  Porodična tragedija Kristine Radenković slomila voditeljku – Čak i kada je kancer treći put napao njegov mozak

Ipak, ovo nije obrisalo njen prepoznatljiv osmeh sa lica, pa se Milica vratila na male ekrane, a na društvenim mrežama često podržava one kojima je podrška potrebna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Gacin (@milicagacin)

Benigni tumor, a koji je imala voditeljka Gacin, leči se tako što se uklone u potpunosti. Jedini rizik jeste da može iznova da se pojavi na istom mestu i upravo tada treba biti oprezan i uz praćenje lekara redovno odlaziti na preglede i proveravati stanje organizma. Tumori su inače male izrasline ili zadebljana u dojci, a osim kućnog pregleda (napipavanjem), preventivni odlazak na skrining i mamografiju, minimum jednom godišnje je poželjno i preporučljivo.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram