scandal

May 8, 2019 14:00

By

Željko Joksimović i Nikos Vertis izveli “Lane moje” u sred Atine

“Lane moje” ovih dana se pevalo u Atini, na nastupu Nikosa Vertisa koji je na gotovo besprekornom srpskom krenuo da peva čuvenu evrovizijsku numeru iz 2004. Aplauzi u publici su se pojačali do maksimuma čim su ugledali Željka Joksimovića kako prolazi do bine i pridružuje se Vertisu, sa kojim se poznaje više od 15 godina.

– Dobro veče Atino, drago mi je da smo opet zajedno. Hvala mom prijatelju Nikosu na prilici da izvedemo ovu pesmu na srpskom, iako nisam očekivao da će me pozvati na binu – rekao je Joksimović na tečnom grčkom jeziku, pre nego što je nastavljena muzička žurka.

Nakon nastupa, dvojica prijatelja su imali vremena za razgovor o brojnim muzičkim temama.

– Pričali smo o situaciji u muzici, o koncertima. Utisak je da Vertis ozbiljno razmišlja da dođe u Beograd jer se ovde odlično znaju njegove pesme, naravno na srpskom, a i na grčkom – kaže Joksimović.

Da podsetimo, Željko je jedan od najpopularnijih muzičara u Grčkoj, i više puta je nastupao sa njihovim pevačima. Pisao je muziku za Remosa (“Na m’ agapas”), za Elefteriu Arvanitaki (“To theloa mas des”), Melinu Aslanidou (“Poso poso”) i mnoge druge.

Pored Vertisa, među grčkim muzičarima koji vole Željkove pesme je i Nikos Ikonomopulos, koji često izvodi “Lane moje” na srpskom, baš kao i Remos, jedan od najbližih saradnika naše muzičke zvezde.

Joksimović je prethodnih nekoliko dana boravio u Grčkoj, sa porodicom, a već ove sedmice se priprema za veliki koncert u Ljubljani gde će 9. maja nastupiti u dvorani Stožice.

https://svet-scandal.rs/vesti/svi-znate-jovanu-joksimovic-a-ovako-izgleda-supruga-zeljkovog-brata-foto/

AUTOR: scandal!

FOTO: Ivan Vučićević