Ovo su mame spremale petkom uveče 90-ih godina tačno u 20h: Sećate li se ovog specijaliteta
Žuti patišpanj deo je našeg detinjstva – nikako nije moglo da se zamisli bez ovog specijaliteta petkom uveče
Sećate li se onog divnog životnog perioda kada dođemo iz škole petkom uveče i znamo da ne moramo da radimo domaće zadatke jer su pred nama dva slobodna dana. Jedini zadatak koji imamo je da izađemo ispred kuće ili zgrade i uživamo sa drugarima do kasno u noć. Detinjstvo je tada bilo mnogo lepše a i u pre vesti u pola 8 uvek smo gledali “laku noć deco.” Jeli smo žuti patišpanj.
Žuti patišpanj miriše na detinjstvo
Petak je dan kada se kalorije ne broje, kada se jede lepo i kasno i kada je sve baš onako kako treba. Mame ulaze u kuhinju i spremaju ono što najviše volimo: palačinke ili bakin kolač ili obični žuti patišpanj.
Mi vam donosimo najbolje i najstarije, originalne recepte koji sto posto uspevaju, kako biste i vi nastavili ovu divnu tradiciju.
Sastojci:
3 jaja
1 šolja šećera
2 šolje brašna
Pročitajte Nije postojala domaćica u bivšoj Jugi koja nije znala ovaj recept – Ukus ove torte vraća u detinjstvo
1 šolja jogurta
pola šolje ulja
1 prašak za pecivo
Priprema:
Sve umutite, izlijte na podmašćen pleh i ispecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15ak minuta.