svet

decembar 26, 2013 16:30

By

Srđan Mobi Dik: Obožavam sarmu, ćevape, pasulj, roštilj na sto načina…

srdjan mobi dik

Srđan Čolić, poznatiji javnosti kao član dens grupe Mobi Dik, odrastao je u porodici dramskih umetnika. Sasvim slučajno je rođen u Mostaru, kasnije je živeo u Tuzli, a veći deo detinjstva proveo je sa bakom u Subotici. Prešao je da živi u Beograd da bi se bavio muzičkom produkcijom. Bio je asistent čuvenog Kornelija Kovača. Snimio je pet solo albuma sa dve pevačice Anom Stanić i Aleksandrom Perović. Specifičnost njegovog posla mu je omogućila da proba razne kuhinje sveta i Balkana, te je po tome savršen sagovornik za našu rubriku Restoranski vodič.

Koje vam je omiljeno jelo?
„Nisam mnogo probirljiv kada je hrana u pitanju. Obožavam roštilj da jedem, onako pravo srpski. Nemam mogućnosti da ga spremam kod kuće zbog nedostatka prostora i zbog toga sam čest gost u gril restoranima.“

Koji restoran najradije posećujete?
„Oženio sam se i postao porodičan čovek. Samim tim navike su mi se promenile, pa biram shodno tome i mesta za ručavanje. Trenutno meni i mojoj porodici omiljeno mesto za izlaske je ‘Kengur resort’. Pored restorana imaju kompletan program za zabavu i odmor, bazene, spa centar… Ono što najčešće poručujem u Kenguru su domaća jela: Obožavam sarmu, ćevape, pasulj, roštilj na sto načina…“

Omiljena inostrana kuhinja?
„Zbog prirode posla kojim sam se bavio imao sam priliku da mnogo putujem. Probao sam mnoge inostrane kuhinje i mogu reći da sam oduševljen. Posebno mi se dopadaju istočnjačka jela, tu bih izdvojio: japansku, kinesku i indijsku kuhinju.“

Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 

Autor: Dejan Ajduković, Life Content

Foto: Facebook, kengurresort.com