
Aleksandra Brković: Obožavam pohovane banane sa medom
Aleksandra Brković ima 20 godina, studentkinja je DIF-a. Rođena je u Čačku. Jedna je od najzapaženijih učesnica prvog rijalitija “X Faktor Adria”. Pre toga učestvovala je i u šou programu “Ja imam talenat”. Svojim prvim nastupom oduševila je žiri i sa četiri „DA“ obezbedila prolaz u dalje takmičenje.
Poverenje koje je dobila od žirija nije prokockala i ušla je među najbolje takmičare. Nažalost, ispala je iz takmičenja bez duela, ali kako su organizatori kasnije tvrdili sve je bilo regularno i urađeno je po propozicijama emisije.
Buduća profesorica fizičkog vaspitanja, i devojka sa glasom koji “ubija” pristala je da za našu rubriku “Restoranski vodič” otkrije kako se snalazi u kuhinji, koliko vodi računa o pravilnoj ishrani, koje joj je omiljeno jelo…
Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?
– Volim da kuvam, ali ne činim to previše često. Živim sa roditeljima i majka kuva za nas. Otkako sam prešla u Beograd, počela sam sve više da se angažujem i na tom planu. Čini mi se da mi dobro ide. Tokom učešća u „X Faktoru“ ugojila sam se osam kilograma i sada nastojim da oslabim, te vodim računa o ishrani. Krenula sam na fitnes i u teretanu. Polako se vraćam u kondiciju i svoju staru formu što me raduje.
Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?
– Ne preferiram domaću kuhinju. Volim da probam različita jela i da eksperimetišem sa ukusima. Obožavam da jedem pohovane banane sa medom. Ali na žalost to je jako kalorično pa sada izbegavam da ih jedem. Ali svima preporučujem koji nisu probali ovaj delikates da to urade čim im se pruži prilika. Takođe preporučujem pohovani sladoled na kineski način. Raspitajte se u najbližem kineskom restoranu da li ga prave, i ako imaju obavezno poručite i probajte..
Autor: Dejan Ajduković, Life Content