svet

novembar 12, 2014 15:55

By

„Visoki sveštenici gastronomije“ u Parizu predstavili Bocuse d’Or, najprestižnije kulinarsko takmičenje na planeti!

Bocuse3

U organizaciji kompanije „Metro“ koja je pokrovitelj Bocuse d’Or, najprestižnijeg kulinarskog takmičenja na planeti, danas su se u hotelu Pullman u Parizu okupili mediji i učesnici ove manifestacije. Finale kulinarskog takmičenja koje će se dogoditi u Lijonu krajem januara 2015. predstavio je Žerom Bokus, sin legendarnog francuskog kuvara Pola Bokusa, koji je pre 27 godina osnovao Bocuse d’Or.

Predstavnici medija i finalisti Bocuse d’Or iz nekoliko zemalja imali su priliku da se upoznaju sa istorijatom ove manifestacija i strogim kriterijumima koje određena zemlja treba da ispuni kako bi učestvovala na ovom takmičenju. Iz našeg regiona trenutno na Bocuse d’Or učestvuju Hrvatska i Mađarska.

Učesnici skupa imaće večeras prilike da uživaju u gala večeri koja će biti spremljena u 3 Michelin Star restoranu „Pavillon Ledoyen“, jednom od najstarijih restorana u Parizu koji je svoju bogatu istoriju započeo davne 1779. godine a na listi njegovih slavnih gostiju nalaze se: Robespijer, Napoleon i Žozefina, Dega, Mone, Zola i mnogi drugi.

Bocuse2

Bocuse1

paul-bocuse

Autor: Life Content