Horoskop za 8. februar
svet

април 2, 2015 11:35

By

Svinjski vrat mariniran u crvenom vinu

marinirani-svinjski-vrat3

Potrebno je:

1 kg svinjskog vrata bez kostiju, 2 dl crvenog vina, 10 g semena korijandera, so, biber, 1 kg crvenog luka, 200 g šećera, 0,7 dl sirćeta balzamiko, malo maslinovog ulja, 3-4 lovorova lista.

Priprema:

1. Isecite meso na šnicle (debljina 2 dm), stavite ih u posudu i prelijte crvenim vinom.

2. Dodajte izblendirano seme korijandera, posolite i pobiberite, a zatim meso ostavite jedan sat.

3. Za to vreme isecite crveni luk (sitno, na rebarca), propržite ga na maslinovom ulju, a kad omekša, dodajte balzamiko, šećer i lovorov list.

4. Snizite temperaturu na minimum i ostavite da se krčka sve dok se šećer ne istopi a tečnost ne ispari.

5. Meso pecite na roštilju ili tiganju, a zatim ga servirajte s crvenim lukom i krompir-pireeom.

Više o kulinarskim djakonijama pročitajne na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić