
Guvecte tavuk sote
Potrebno je (za jednu osobu):
2 kašike palminog ulja, 200 g belog pilećeg mesa, 50 g kačkavalja, pola čena belog luka, četvrtina glavice crnog luka, prstohvat tucane paprike, kašika paradajz pelata, paradajz, veća žuta paprika, so i biber.
Priprema:
1. Najpre iseckajte crni luk, piletinu (na kockice), paradajz i papriku.
2. Potom zagrejte ulje i izdinstajte crni luk, a zatim dodajte beli luk, piletinu, žutu papriku i paradajz.
3. Kad svi sastojci omekšaju, ubacite začine i pelat, a na kraju izrendani kačkavalj.
4. Smesu sipajte u glinenu posudu i zapecite, a kad izvadite iz rerne, ponovo pospite rendanim kačkavaljem.
Pogledajte još ukusnih đakonija na portalu Lepota i zdravlje