Najstariji sin Veljka Ražnatovića svet portal svet Rajko Ristić
svet

април 9, 2015 10:14

By

Sač tava

F3

Potrebno je (za jednu osobu):

180 g junetine, 1 tortilja, glavica crnog luka, maslinovo ulje, paradajz, paradajz pelat, paprika, pirinač, tucana paprika, so i biber.

Priprema:

1. U dubokom tiganju na maslinovom ulju izdinstajte crni luk s malo vode.

2. Potom dodajte sitno seckano meso, a zatim i paradajz, paradajz pelat i papriku.

3. Začinite tucanom paprikom, solju i biberom i dinstajte dok se masa ne sjedini i omekša.

4. Jelo servirajte u tavu, a u sredinu stavite obaren i malo propržen pirinač.

5. Tortilju natopite sokom iz jela i isecite je na trouglove.

6. Poređajte ih u krug i pospite peršunom.

7. Jelo se, po tradiciji, jede prstima tako što se pirinač, meso i povrće uvaljaju u tortilju.

Ostale zanimljive recepte možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: lepotaizdravlje.rs

FOTO: mladen sekulić