

Čoko-kapkejk: Kremasti afrodizijak koji morate da probate!
125 g mekanog putera, 125 g šećera u prahu, 2 jajeta, 2 kašike mleka, 125 g brašna, 3 kašike kakaoa, 1/4 praška za pecivo, prstohvat soli, navrh kašičice sode bikarbone.
Priprema:
1. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
2. U drugoj posudi kremasto izmiksati omekšali puter i šećer, pa dodati mleko i jaja i na kraju mešavinu brašna i kakao.
3. Sipati smesu u kalupe za mafine. Peći 10 do 15 minuta na 190 stepeni C.
Potrebno je (za krem):
200 g omekšalog putera, 3 šoljice šećera u prahu, 1 kašičica ekstrakta vanile, 2-3 kašike mleka, 100 g istopljene crne čokolade.
Priprema krema:
1. Mikserom penasto umutiti puter.
2. Postepeno dodavati šećer u prahu i nastaviti s miksanjem.
3. Dodati vanilu, mleko i istopljenu čokoladu.
Crno-bela varijacija:
Ako iz polovine fila izostavite čokoladu, dobićete dve vrste kapkejka: jedne s tamnim, a druge sa svetlim kremom!
Ostale slasne poslastice i zanimljive recepte možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje