svet

април 13, 2015 15:14

By

Rebra s komoračem i narom

rebra-s-narom2

Potrebno je (za jednu osobu):

400 g svinjskih rebara, 15 g senfa, seckani ruzmarin, majčina dušica, 300 g krompira, 250 g šargarepe, 150 g luka, 10 g soja sosa, 20 g meda, 30 g sitno seckanog komorača, 30 g zelene salate, nar.

Priprema:

Svinjska rebra premažite senfom i pospite seckanim ruzmarinom.

1. Potom premažite mašću pleh za pečenje pa u njega stavite isečeni krompir, šargarepu i luk. Pospite majčinom dušicom.

2. Na povrće položite rebra, a zatim pleh pokrijte folijom i pecite sat i po na 200 stepeni Celzijusovih.

3. Potom skinite foliju, premažite rebra mešavinom soja sosa i meda, pa ih zapecite.

4. Servirajte jelo tako što će na tanjiru prvo biti povrće, a odozgo rebra.

5. Preko njih stavite komorač, zelenu salatu i nar.

Još zanimljivih recepata možete naći na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Shutterstock