
Macarons
Potrebno je (za testo):
2 belanceta, 80 g sitno mlevenih badema, 120 g šećera u prahu, 50 g šećera, prehrambena boja po želji.
Priprema:
1. Bademe blanširati i sameleti ih u fini prah.
2. Prosejati bademe i šećer u prahu da nema mrvica.
3. Umutiti belanca. Prilikom mućenja, postepeno dodavati kristal šećer.
4. Sledeći korak se zove macronnage. Lagano umešati belanca u smesu badema i šećera. Umešati boju po želji.
5. Smesu izručiti u dresing kesu i istisnuti masu na oko tri centimetra na pleh obložen papirom za pečenje.
6. Ostaviti ih da se suše oko pola sata.
7. Macarons peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 13-15 minuta.
Potrebno je (za fil):
slatka pavlaka, crna ili bela čokolada.
Priprema fila:
1. Zagrejati slatku pavlaku do ključanja, dodati crnu ili belu čokoladu i mešati dok se masa ne izjednači.
2. Po želji, možete dodati aromu narandže, limuna itd.
Ostale interesanten poslastice pogledajte na portalu Lepota i zdravlje