
Teleći pikantni štapići u sečuanskom sosu
Potrebno je (za jednu osobu):
180g telećeg mesa, 30 g praziluka, 30 g crnog luka, bambusovi izdanci, paprika babura, soja sos, prstohvat gustina
Za pirinač s jajima:
200 g belog barenog pirinča, praziluk, crni luk, jedno jaje, začin C i ulje.
Priprema:
1. U zagrejani vok s uljem stavite teletinu isečenu na rezance koju ste prethodno dodali malo soja sosa.
2. Dok se teletina dinsta, u posebnu činiju dodajte povrće: praziluk, crni luk, bambusove izdanke, papriku, soja sos i prstohvat gustina.
3. Kada se teletina proprži, ocedite višak ulja iz voka i dodajte ljuti sos i povrće.
4. Dinstajte kratko, a zatim gotovo jelo servirajte na dekorisanom tanjiru.
Pirinač:
1. U zagrejan vok sipajte malo ulja, dodajte jedno jaje i dobro izmešajte.
2. Potom ubacite pirinač, praziluk, crni luk i začin C.
3. Sve dobro izmešajte i servirajte u manjoj činiji.
Više pikantnih recepata pogledajte na portalu Lepota i zdravlje