svet

април 17, 2015 10:13

By

Teleći pikantni štapići u sečuanskom sosu

teleci-stapici2

Potrebno je (za jednu osobu):

180g telećeg mesa, 30 g praziluka, 30 g crnog luka, bambusovi izdanci, paprika babura, soja sos, prstohvat gustina

Za pirinač s jajima:

200 g belog barenog pirinča, praziluk, crni luk, jedno jaje, začin C i ulje.

Priprema:

1. U zagrejani vok s uljem stavite teletinu isečenu na rezance koju ste prethodno dodali malo soja sosa.

2. Dok se teletina dinsta, u posebnu činiju dodajte povrće: praziluk, crni luk, bambusove izdanke, papriku, soja sos i prstohvat gustina.

3. Kada se teletina proprži, ocedite višak ulja iz voka i dodajte ljuti sos i povrće.

4. Dinstajte kratko, a zatim gotovo jelo servirajte na dekorisanom tanjiru.

Pirinač:

1. U zagrejan vok sipajte malo ulja, dodajte jedno jaje i dobro izmešajte.

2. Potom ubacite pirinač, praziluk, crni luk i začin C.

3. Sve dobro izmešajte i servirajte u manjoj činiji.

Više pikantnih recepata pogledajte na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić