

Pohovane jabuke Cau-Men
Potrebno je (za dve osobe):
200 g jabuka, brašno, jaja, malo mleka, šećer, cimet, ulje, šećer u prahu, malo kukuruznog brašna.
Priprema:
1. Jabuku očistite od ljuske i semenki, pa je isecite na kolutove debljine 4-5 mm.
2. Posebno napravite panir masu od brašna, jaja i mleka (malo gušću od mase za palačinke).
3. Isečene kolutove jabuke umočite u panir masu i potom ih uvaljajte u kukuruzno brašno, a zatim pecite u dubokom ulju u fritezi.
4. Kada se isprži, ocedite od viška masnoće, pospite šećerom u prahu i cimetom.
5. U posebnu posudu sipajte malo šećera i vode i špinujte dok ne poprimi karamel boju i time išarajte gornje strane pohovanih kolutova jabuke.
6. Servirajte toplo.
Zanimljive recepte i ostale savete iz kuhinje pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.