Jelena Rozga i Jovana Joksimović svet novine svet portal Foto: Instagram
svet

април 20, 2015 09:38

By

Pohovane jabuke Cau-Men

pohovane-jabuke2

Potrebno je (za dve osobe):

200 g jabuka, brašno, jaja, malo mleka, šećer, cimet, ulje, šećer u prahu, malo kukuruznog brašna.

Priprema:

1. Jabuku očistite od ljuske i semenki, pa je isecite na kolutove debljine 4-5 mm.

2. Posebno napravite panir masu od brašna, jaja i mleka (malo gušću od mase za palačinke).

3. Isečene kolutove jabuke umočite u panir masu i potom ih uvaljajte u kukuruzno brašno, a zatim pecite u dubokom ulju u fritezi.

4. Kada se isprži, ocedite od viška masnoće, pospite šećerom u prahu i cimetom.

5. U posebnu posudu sipajte malo šećera i vode i špinujte dok ne poprimi karamel boju i time išarajte gornje strane pohovanih kolutova jabuke.

6. Servirajte toplo.

Zanimljive recepte i ostale savete iz kuhinje pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić