
Redefinisana krempita
Potrebno je:
1 l mleka, 8 žumanaca, 250 grama šećera, 6 kora za pitu, malo putera i praška za pecivo, maline, ribizle, borovnice.
Priprema:
1. Najpre sjedinite šećer i jaja. Zatim kuvajte mleko dok ne proključa, pa u njega stavite štapić vanile.
2. Prelijte njime šećer i jaja, promešajte i vratite u šerpu.
3. Uz stalno mešanje, kuvajte dok se ne zgusne.
4. Da biste napravili podlogu, ali i gornju koricu, stavite tri obične kore za pitu jednu preko druge, a između puter i malo šećera u prahu.
5. Pecite ih 45 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.
6. Potom ih isecite i filujte kao na fotografiji.
7. Služite uz maline, ribizle i borovnice.
Druge ukusne recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.