
Pohovana piletina sa susamom i grilovanim povrćem
Potrebno je (za jednu osobu):
200 g pilećeg filea, 1 jaje, brašno, prezle, 20 g susama, 30 g rukole, 3 koluta tikvice, 2 koluta patlidžana, ½ paprike, čeri paradajz, so i biber, ulje za prženje, maslinovo ulje.
Priprema:
1. Pileći file isecite na trake, začinite ga solju i biberom, a zatim uvaljajte u brašno, umućeno jaje i mešavinu prezli i susama.
2. Paniranu piletinu pržite u dubokom ulju. Za to vreme izgrilujte povrće, začinite ga i sjedinite s rukolom, a potom sve prelijte maslinovim uljem.
3. Pripremljenu pohovanu piletinu servirajte uz povrće, a po želji možete dodati majonez ili tartar sos.
Još ideja za ukusne obroke pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.