
Preporučujemo: Giros za svačiji ukus
Sastojci:
Jedno pakovanje tortilja za namaz, 200 g švapskog sira, 2 čena belog luka, 3 manja kisela krastavca, 1 dl kisele pavlake, mešavina začina
Za fil:
100 g bekon slanine, 400 g teletine, 1 dl juneće supe, 100 g kukuruza šećerca iz konzerve, 2 crvene paprike, 1 dl ulja, 1 glavica crvenog luka, 3 krompira, mešavina začina, biber
Priprema:
Namaz:
1. Beli luk izrendati na sitno rende, a krastavce sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir i pavlaku, te dodati krastavce i beli luk. Zatim dobro promešati i začiniti po ukusu.
Fil:
1. Bekon slaninu iseći na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krompir oguliti i takođe iseći na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja propržiti bekon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po ukusu, pa nastaviti sa dinstanjem dok paprika ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Finalni postupak:
1. Tortilje peći u teflonskom tiganju na nekoliko kapi ulja sa obe strane kako bi porumenele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, naneti malo fila, a zatim dodati pomfrit i urolovati.
Ostale zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.