svet

jun 10, 2015 12:33

By

Predlog za ručak: Pljeskavice od oslića

 

Foto: Dobra hrana

Sastojci:

1. 800 g fileta oslića

2. 3 jajeta

3. 3 kriške hleba

4. 1 glavica crnog luka

5. 3 čena belog luka

6. 1/2 veze peršuna

7. 1 kašičica slatke mlevene paprike

8. 100 g bekon slanine

9. 50 g dimljene suve slanine

10. mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Filete oslića skuvati u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti, kriške hleba natopiti vodom, a potom ih dobro ocediti i izmrviti. Peršun, slaninu, crni i beli luk sitno iseckati.

2. Kuvane filete oslića samleti na mašini za mlevenje, te ih sjediniti sa izmrvljenim hlebom, jajima, crnim i belim lukom, slaninom i peršunom. Zatim dodati mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati i masu staviti da odstoji u frižideru.

3. Od odstojale mase oblikovati pljeskavice.

4. Roštilj premazati suvom slaninom, poređati pljeskavice i peći ih sa obe strane kako bi porumenele.

Ovu ali i druge zanimljive kulinarske čarolije možete pogledati OVDE.


IZVOR: lepotaizdravlje.rs

FOTO: dobrahrana