
Predlog za ručak: Pljeskavice od oslića
Sastojci:
1. 800 g fileta oslića
2. 3 jajeta
3. 3 kriške hleba
4. 1 glavica crnog luka
5. 3 čena belog luka
6. 1/2 veze peršuna
7. 1 kašičica slatke mlevene paprike
8. 100 g bekon slanine
9. 50 g dimljene suve slanine
10. mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Filete oslića skuvati u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti, kriške hleba natopiti vodom, a potom ih dobro ocediti i izmrviti. Peršun, slaninu, crni i beli luk sitno iseckati.
2. Kuvane filete oslića samleti na mašini za mlevenje, te ih sjediniti sa izmrvljenim hlebom, jajima, crnim i belim lukom, slaninom i peršunom. Zatim dodati mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati i masu staviti da odstoji u frižideru.
3. Od odstojale mase oblikovati pljeskavice.
4. Roštilj premazati suvom slaninom, poređati pljeskavice i peći ih sa obe strane kako bi porumenele.
Ovu ali i druge zanimljive kulinarske čarolije možete pogledati OVDE.