

Ovo su saveti Entonija Burdena za savršen put
Popularni voditelj gastro-travel serijala „Bez rezervacije“ i „Parts Unknown“ Entoni Burden daje pet saveta kako da svoje putovanje dovedete do savršenstva.
Odlična knjiga može odlično da vas „ubaci“ u destinaciju
– Volim knjige čija se radnja događa u zemlji u koju putujem. Atmosfera iz knjige vas može „ubaciti“ u način života, običaje ili istoriju neke zemlje. Npr. kada sam u Vijetnamu čitam Grejema Grina, kada sam u Kongu čitam „Srca tame“ Džozefa Konrada.
Posetite centralnu gradsku pijacu
– Pravu sliku o nekom gradu dobićete ako posetite pijacu. Uz to srešćete puno ljudi koji će na vama isprobati jezik koji „svi“ govore na svetu – loš engleski. Što se ranije probudite i pojavite na pijaci – to vas čeka više stvari da vidite.
Lokalni „food bloger“ može da bude od velike pomoći
– Uvek postoji neki bloger koji je opsednut najbizarnijim štandom sa hranom u gradu. Obavezno istražite lokalnu blog scenu ili čak budite toliko hrabri i upoznajte lokalnog blogera.
Činite „namerne“ greške
– Strogo držanje rasporeda putovanja može biti katastrofalno. Nikada nećete pronaći savršeno jelo ako ne rizikujete da pojedete neko užasno jelo.
Polako sa vremenom
– Vredi li čekati tri sata u redu za Ajfelovu kulu, kada ta tri sata možete da provedete u nekom kafeu i tako upijate svakodnevni život? Zapitajte se to ili slično pitanje, pogotovo u trenucima kada krenete kući i shvatite da niste videli ili probali dovoljno – svega!