

Kako da pravilno podgrejete namirnice i očuvate njihov ukus
Ovi saveti će vam pomoći da podgrejano jelo bude ukusno kao da je tek pripremljeno.
I dok neke namirnice (krompir, jaja i povrće) nikako ne trpe podgrevanje, neke ostatke od bogate svečane trpeze možete učiniti ukusnima i toplima. Donosimo 5 trikova za grejanje omiljenih jela.
Pročitajte i… Ove namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate
1. Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo idući dan. Ali kako bismo je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do iduće konzumacije čuvamo u frižideru.
– U lončić izdvojite onoliko koliko ste planirali pojesti, pa ga stavite na laganu vatru i poklopite.
– Kako bi se meso sarme potpuno ugrejalo, da se pirinač ne raskuva, a sarma zagori, dodajte malo vode i ostavite da prokuva par minuta.