svet

mart 29, 2016 11:00

By

#Winterfest2016 – Filip Ćirić: Da bi stvorili nove ukuse moramo da definišemo stare ukuse, proizvode, jela…

filip ciric

WinterFest u organizaciji Color Press Grupe i Interfesta ponudio je prethodna tri dana izuzetno zanimljive sadržaje u okviru MK Mountain Resorta. Nakon sajma vina i gastronomije koji je protekao u degustaciji najboljih vina i fantastičnom koncertu bend „The Frajle„, drugog dana imali smo prilike da slušamo različite studije slučaja i panel diskusije o gastronomskom turizmu, konzumiranju hrane i vina iz Pijemonta, prodaji i distribuciji vina, novim ukusima Balkana, ali i da probamo penušavac Radgonskih Gorica na Vučjoj stazi sa savršenim pogledom na Pančićev vrh. Poslednji dan WinterFesta bio je posvećen degustaciji vina, takmičenju u kuvanju pasulja, ali i panel diskusijama i studijama slučaja o marketingu, distribuciji i prodaji vina.

Na panelu „Novi ukusi Balkana“ učestvovao je i Filip Ćirić, Homa, Beograd, koji je za naš portal rekao:

Kada se pomenu „novi ukusi Balkana“ prvo pomislim na Pirot, samo zato što mislim da je štos u razvoju novih ukusa Balkana koji je, ja mislim, preširok pojam, ali ajde da kažemo ukusi bar Srbije, u lokalitetu. Mislim da treba da se razvijaju te male zajednice kroz svoju tu neku autentičnu gastronomiju.“

Šta je još rekao Filip poslušajte u videu:

Pogledajte još i:

#Winterfest2016 – Milan Spasić: Srpski vinari samo sa autohtonim sortama mogu da konkurišu na svetskom tržištu

#Winterfest2016 – Janoš Mesaroš: Treba kuvati onako kako su naše bake kuvale uz pomoć sastojaka koji nas okružuju

#Winterfest2016 – Tamara Ognjević: Previše ležerno smo shvatili gastro turizam

Spektakularnim koncertom benda The Frajle otvoren #Winterfest2016

Drugi dan #WinterFest2016 obeležile sjajne panel diskusije i degustacija penušavih vina sa pogledom na ceo Kopaonik

#Winterfest2016 na Kopaoniku završen uz tamburaše i vino