svet

February 24, 2018 10:58

By

Milan Popović odgovara Severininom menadžeru: TRETIRAŠ DETE KAO ESTRADNI PROJEKAT!

Nakon što je Opštinski građanski sud u Zagrebu prekjuče doneo presudu u korist Milana Popovića, na osnovu tužbe koju je biznismen protiv Severine podneo 2015. godine, na našem portalu oglasio se Tomica Petrović, menadžer hrvatske muzičke dive.

Pročitajte šta je rekao:

https://svet-scandal.rs/vesti/ekskluzivno-severinin-menadzer-tomica-petrovic-se-oglasio-povodom-presude-o-ravnopravnom-starateljstvu-evo-sta-kazu

Sada se oglasio Milan koji demantuje rečenicu po rečenicu iz Tomicine izjave:

Neodgovorno je što se po pitanju našeg deteta u javnosti oglašava menadžer, a ne majka, zato što smatram da menadžer nije kompetentan da daje bilo kakve izjave u vezi sa ovakvom kompleksnom temom kao što je porodični zakon i sudske presude koje se tiču brige o deci i roditeljstvu, posebno što tim svojim pogrešnim interperetacijama i netačnim konstrukcijama na ovu temu menadžer dovodi javnost u zabludu. Pored toga, čujem i sam komentare, nastupom menadžera stiče se utisak da se dete tretira kao estradni projekat o kojem priča organizator turneje i žao mi je zbog toga – kaže Popović za Telegraf.

Severinin menadžer pomenuo je i kako se od sudije Verice Nikić koja je donela odluku o zajedničkom starateljstvu nad malim Aleksandrom ništa drugo nije moglo očekivati, a istakao je i da su toj istoj sudiji do sada donete dve presude na štetu Severininog deteta srušene. S druge strane, Milan kaže kako to nije kompletna istina.

Jedna presuda jeste srušena, to je istina, i to je prva presuda koja se ticala upisa deteta u vrtić, i to stoji. Međutim, druga odluka o privremenoj meri koju je sudija Nikić donela u aprilu prošle godine nije srušena višim sudom, već je viši sud vratio privremenu meru sa instrukcijom sudiji Nikić da, ukoliko ima sve elemente za svoju presudu, za takvu odluku da dete živi sedam dana sa majkom i sedam dana sa ocem, da je donese kao konačnu presudu, a ne kao privremenu meru, što znači da sud nije rekao da je privremena mera po suštini loša za dete, već da, ako sud misli da je takva odluka najbolja za dete, da to bude presuda, što je sudija juče i učinila – objašnjava Milan.

https://instagram.com/p/BfbkpDYAbrF/

Takođe, Severinin menadžer pomenuo je i to kako nije uobičajeno da isti sud ima dva različita mišljenja po pitanju detetovog naizmeničnog sedmodnevnog boravka kod oba roditelja.

Upravo ovo što sam rekao. Čovek je nekompetentan da komentariše ovako kompleksan predmet. Rešenje doneseno pre mesec dana ticalo se definisanja detalja zajedničkog roditeljstva kao što su razmene informacija između roditelja i gde se dete nalazi i sa kim se nalazi kada je drugi roditelj sprečen, i u tom rešenju piše da sudija ne želi da odlučuje bilo šta u vezi sa tim koliko će dete da provodi vremena sa jednim ili drugim roditeljem, s obzirom na to da se o tome vodi drugi postpuak, ovaj u kojem je sudija Verica Nikić pre dva dana presudila. Drugim rečima, jedan sudija nije hteo da se meša u posao drugom sudiji – kaže Milan.

A na Petrovićev komentar kako u hrvatskom porodičnom zakonu nema mesta za ovakvu odluku, te da je potrebno detaljno istražiti odnos sudije Verice Nikić i Milana Popovća, srpski “kralj bakra” kaže:

– To je isto nekompetentan komentar pošto hrvatski zakon, baš naprotiv, dozvoljava da dete jednako provodi vreme i sa jednim i sa drugim roditeljem. Svakako ne zabranjuje takvu mogućnost, i takav način života deteta je, između ostalog, regulisan i evropskom konvencijom o zaštiti prava roditelja i dece – objašnjava Milan koji na Petrovićev komentar da bi trebalo istražiti njegov odnos sa sudijom kaže:

To je još jedna iz serije kleveta koju menadžer Tomislav Petrović iznosi protiv mene, i moji advokati su dobili instrukciju da podignu još jednu tužbu za klevetu protiv njega.

AUTOR: Telegraf, Svet

FOTO: Svet