

Marko Kon po drugi put najbolji kuvar ove nedelje!
Marija Petronijević je juče pobedila i danas kao nagradu dobija gotovo mleveno meso od kojeg će praviti ćufte u paradajz sosu sa prilogom. Svi ostali takmičari dobijaju mleveno meso koje je prezačinjeno i presoljeno, pa ga moraju prvo “osposobiti” za spremanje. Odlaze u prodavnicu po namirnice, a zatim imaju 30 minuta za kuvanje. Kuvari počinju sa kuvanjem i svako od njih koristi razne tehnike ne bi li smanjio začinjenost i presoljenost mesa, pa tako jedni “tuširaju” meso, drugi dodaju jaja, hleb, mleko…
Petar i Nenad su primetili da je Marija skinula nakit dok kuva i to su pohvalili. Suzana pravi ćufte sa susamom, a Cakana ih prvo bari pa prži. Ana je ponovo nezadovoljna Petrovim ponašanjem i ne sluša njegove savete. Prošlo je 30 minuta i žiri je krenuo u ocenjivanje, i u tom predviđenom vremenu za kuvanje, Mišel, Ana i Anja nisu servirali svoja jela, pa danas ne učestvuju u takmičenju. Aleksandri Bursać je “pukao“ sos, jer se ulje odvojilo od paradajza.
Markovo jelo je žiri pohvalio, jer su i sos meso bili dobro spremnjeni, za razliku od Dinče i Bojana čije je meso bilo preslano. Bojana je ponovo pohvaljena za dekoraciju jela, a Marijin pire krompir nije bio kompaktan. Big Lale, Romana i Cakana nisu dobro pripremili meso pa je ostalo mnogo slano, a Aleksandra Janković je to pokušala da prikrije ljutinom, pa je imala preljuto meso. Nemanja je napravio najbolji sos danas, odlično servirao jelo, ali kao i kod većine takmičara, meso je ostalo slano.
Žiri je otkrio takmičarima da se prezačinjenost i velika količina soli rešava time što se u meso dodaju hleb, mleko, jaja i prezle uz termičku obradu i primetio da se kuvari sve više svađaju sa njima, ali da je to dobro jer znači da im je stalo do pobede. Oni su takođe jednoglasno odlučili da je najbolje jelo danas napravio Marko Kon i on je po drugi put pobednik ove nedelje, prvi put je to bio zajedno sa Suzanom, pa sutra ga čeka zaslužena nagrada.