nada topčagić
Svet

February 19, 2022 13:00

By

ŠOK IZJAVA Nade Topčagić: Progovorila o smrti pa se dotakla i kolega!

Nadu Topčagić obradovala je informacija da su njene kolege Merima Njegomir i Marinko Rokvić posthumno dobili nacionalna priznanja, jer kako smatra, pevači narodne muzike su uvek skrajnuti u svim dodelama.

Nada Topčagić – Nas narodnjaka se sete kad umremo

Foto: Rajko Ristić

Nas narodnjaka se sete samo kad umremo, bože me sačuvaj. A niko više od nas para nije dao i humanitarnih akcija radili, svuda se odazivali, a uvek smo skrajunuti. Kao da su narodnjaci šugavi. Po nekog se sete tek kad umre. Drago mi je da se to bar po malo menja sad, da se sete kolega, makar i kad se presele na onaj svet. Mada, šta nekom znači kad umre da l ćeš mu dati nagradu, treba se setiti dok je živ. Merima i Marinko su zaslužili ta nacionalna priznanja, baš kao i mnoge druge kolege, koje ih, nažalost, nisu dobili – bila je iskrena Nada koja je potom dodala:

PROČITAJTE: Prepoznajete li pevačicu sa slike? Njena pesma ovih dana obilazi čitavu planetu!

Foto: Rajko Ristić

– Ja o sebi ne želim da pričam, pitanje je šta će biti. Što tek kad neko umre da dobije nagradu, što ne dobije za života? Šta sam ja sve uradila. Nema humantiarnog koncerta gde nisam bila, za vojske, pvo, odricala se naknadne od ploča, za nastradalu decu, išla u Vukovar, dok su se svi borili za sebe, ja za druge, nema šta nisam radila. Ja nemam ni jednu nagradu, ništa. A da je neko završio na San Remu ko ja, ko zna šta bi sve dobio. To bi bili privatni avioni, letelo bi se po Milanu, Torinu, razne fešte bi se pravile. Ja trpim ceo život nepravde. Generacija koja je najviše dala i humanitarno radila su: Zorica Brunclik, Ljuba Aličić, Vera Matović, Marinko Rokvić, Miroslav Ilić, Merima Njegomir, Goca Lazarević, Goca Stojićević, Izvorinka Milošević. Jako mi je drago što su se setili i Maje Odžaklijevske, koja je dobila penziju, to me je baš obradovalo. Da može da plati račune, pomogne autističnom unuku. Biće joj sad mnogo lakše – završila je emotivno svoje izlaganje završila dugogodišnja pevačica i umetnica Nada Topčagić.

PROČITAJTE: Glumica završila kod psihologa, vuče TRAUME IZ PROŠLOSTI? OVO niko nije znao!

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić