Recept Slavice Rokvić za tortu svet novine svet portal Instagram
Svet

August 18, 2024 11:45

By

Slavica Rokvić podelila recept za omiljenu tortu: Jedan sastojak joj daje poseban ukus

Recept Slavice Rokvić za tortu je fantastičan

Iako na internetu ima mnoštvo zdravih recepata, ipak više volimo da isprobamo one koji su dobro provereni i zbog toga nas je i oduševio recept Slavice Rokvić za tortu.

Recept Slavice Rokvić za tortu svet novine svet portal

Instagram

Recept Slavice Rokvić za tortu bez glutena

Slavica Rokvić je prava mađioničarka u kuhinji. Na svom Instagramu rado sa svojim vernim pratiocima deli recepte od kojih je svaki na svoj način poseban. Njeni recepti su prava inspiracija za mnoge domaćice koje sa oduševljenjem komentarišu njene objave.

– Obećala sam recept i ispunjavam obećanje. Torta nosi naziv Biljana i star je preko trideset godina. Ime je dobila po osobi koja mi je dala ovu recepturu. Najviše me podseća na Žerbo ili Žarbo tortu kako je ko krsti, koja je iz nekog razloga pretrpela izmene. Da li je Biljana menjala, oduzimala, dodavala sastojke nije ni bitno. Važno je da je zbog svog predivnog ukusa postala neizostavna na svim našim proslavama radosti. Povrh svega bez glutena je – napisala je Slavica.

Recept Slavice Rokvić za tortu svet novine svet portal

Instagram printscreen

Sastojci za koru:

– 20 belanaca
– 20 kašika šećera
– 400 g mlevenih oraha
– 400 g rastopljene čokolade

Priprema:

Belanca umutiti mikserom, a druge sastojke dodati uz pomoć varjače. U okrugli pleh obavezno staviti pek-papir. Peći na 220 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 30 minuta. Prekriti koru folijom da ne izgori. Kada se ohladi, iseći patišpanj na tri jednaka dela, odnosno na tri kore.

Pročitajte Slavica Rokvić napravila je najukusnije posno jelo – Stiže kao pravo osveženje u vrelim danima, a sprema se brzo i lako

Fil:

– 20 žumanaca
– 500 g prah šećera
– 6 vanilin-šećera
– 500 g putera

Recept Slavice Rokvić za tortu svet novine svet portal

Instagram printscreen

Priprema:

Kuvati na pari sve osim putera. Kada se ohladi, umutiti puter i postepeno dodavati fil. Premazati svaku koru. Filovanje završiti filom. Na kraju tortu dekorišite šlagom i, naravno, ljubavlju. Sve što se pravi uz njenu pomoć dobija poseban ukus – poručila je u objavi Slavica Rokvić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

AUTOR: Svet

FOTO: Instagram