rafaelo kuglice sa belom čokoladom svet novine svet portal Getty Images/victoriya89
Svet

mart 5, 2025 14:30

By

Rafaelo kuglice na potpuno drugačiji način: Savršen spoj kokosa i kremaste delicije

Rafaelo kuglice sa belom čokoladom predivnog su ukusa

Kombinacija kokosa i bele čokolade je savršena. Kuglice su nežne, tope se u ustima, brzo se pripremaju i odlične su za sve prilike. Ova poslastica ne osvaja samo ukusom, već i mirisom koji nas vraća u nezaboravne trenutke.

Rafaelo kuglice sa belom čokoladom – Neodoljiv desert za svaku priliku

Rafaelo kuglice sa belom čokoladom donose pravo čudo za vaše čulo ukusa – svaki zalogaj je poput malog uživanja u nečemu što je istovremeno lagano i bogato. Ove kuglice nisu samo slatkiš, već pravo malo umetničko delo koje će oduševiti sve ljubitelje slatkih delicija. Savršen izbor za svaku priliku – od porodičnih okupljanja do specijalnih trenutaka kada želite da se počastite nečim zaista posebnim.

rafaelo kuglice sa belom čokoladom svet novine svet portal

Getty Images/Galina Atroshchenko

Otkrivamo vam tajnu kako da napravite ovu ukusnu poslasticu i uživate u neodoljivom spoju čarolije i ukusa.

Sastojci:

– 150 ml vode
– 150 g šećera
– 125 g maslaca
– 1 kesica vanilin šećera
– 100 g bele čokolade
– 150 g kokosovog brašna
– 200 g mleka u prahu
Dodatno :
– još 50 g kokosa za valjanje kuglica
– pečeni lešnici

rafaelo kuglice sa belom čokoladom svet novine svet portal

Getty Images/triocean

Priprema:

U šerpicu nasuti vodu, vanilin šećer, šećer i ubaciti iseckan maslac, od trenutka kad počne da vri kuvati 2, 3 minuta na srednjoj temperaturi. Skinuti sa ringle, ubaciti belu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Dodati mleko u prahu, umutiti mikserom tako da nema grudvica, postepeno dodavati kokosovo brašno. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa prebaciti u frižider. Smesa je retka ali se hlađenjem steže, ja uvek ostavim preko noći u frižideru.

Kada se smesa ohladi i stegne oblikovati kuglice, u sredinu ubaciti pečeni lešnik i uvaljati ih u kokos. Merim tako da svaka ima po 20 g. Odložiti na neko vreme u frižider pa se sladiti i uživati u ukusu! Čuvati u zatvorenoj posudi.

AUTOR: Svet

IZVOR: mojeslatkocarstvo

FOTO: Getty Images