

Posne krofne po Kristininom receptu oduševile internet: Spremaju se brzo i lako, a ukus im je fantastičan RECEPT
Recept za posne krofne Kristine Ćetković savršen je
Vaskršnji traje već dve nedelje, a ideja za posnu hranu svima ponestaje. I čini nam se kao da su za pripremu svakog specijaliteta od test portebni jaja i mleko, međutim, Kristina, supruga Sergeja Ćetkovića, podelila je recept posne krofne i uverila sve da i nije baš tako.

Ata images
Kristina Ćetković veoma je uspešna food blogerka, a na njenom Jutjub kanalu mogu se videti recepti za pripremu brojnih specijaliteta.
Svi koji su isprobali njene recepte tvrde da su savršeni, a mi vam predlažemo da isprobate posne krofne po Kristininom receptu, posle kojih nikada više nećete praviti mrsne.
Recept za posne krofne veoma je jednostavan
Sastojci:
kilogram brašna
400ml mlake vode
220ml kisele vode
1 suvi kvasac
1 kašičica soli
2 kašike vanilinog ekstrakta
2 kašike šećera
kora limuna
120ml ulja + ulje za prženje
šećer, džem…

Youtube printscreen
Priprema:
Mutite brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna, najjačom brzinom, 5-6 minuta.
Pokrijte činiju krpom i sačekajte četrdesetak minuta da testo nadođe. Kada se smesa duplira, izručite je na radnu površinu koju ste posuli brašnom, pa premesite testo.
Razvucite ga oklagijom, pa čašom vadite krofne. Ostavite ih još desetak minuta da odstoje, a potom ih pecite u dubokom ulju.
Pržite na srednjoj temperaturi, po minut sa svake strane ili dok lepo ne porumene . Pospite prah šećerom, možete ih puniti džemom ili kremom.