

Ceca Bojković podelila recept za najsočnije meso, trik je u ovom potezu kako bi bilo sočno
Recept Cece Bojković omiljen je
Glumica Svetlana Ceca Bojković najbolji je dokaz da vrsna umetnica može odlično da se snalazi i u kuhinji i kako je uvek spremna da spremi makar savršenu zakusku kada joj iznenada banu gosti. Recept Cece Bojković biće omiljeno svima onima koji ne poste uksršnji post.
Recept Cece Bojković za mesni delikates
Naš legendarna glumica ne krije da obožava da sprema hranu ali pored toga što se savršeno snalazi u pripremi ona obožava da hrana na tanjiru izgleda estetski lepo.
– Veoma mi je bitno da hrana estetski lepo izgleda, jer njen izgled mami ili odbija od pojedinih sastojaka i recepata. Volim da degustiram i pravim supe i čorbe sa plodovima mora, koje često izgledaju veoma egzotično.
Recept Cece Bojković jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje koje sprema na autentičan način, začinjeno i sa biberom. Ova činjenica o našoj glumici je iznenadila budući da dame mahom ne vole ljuto pa čak ni pikantno.

Amir Hamzagic/ATAImages
– Volim da spremam osobuko. To je istesterisana teleća kolenica. Volim da je začinim biberom i solju i bacim na vreli puter. Na vatri se stisne njena srž, a okolo je meso. Pustim je da ogrezne u vodi i belom vinu, pa je na tihoj vatri pečem sat i po vremena.
– Kao prilog obarim krompir sa mnogo peršuna i na kolenicu dodam listiće putera. Moji prijatelji kažu da odlično spremam osobuko i uvek ga služim sa salatom od rukole ili zelenom salatom – otkriva glumačka diva koja neophodne namirnice kupuje na Palilulskoj pijaci, ali se često hrani i u restoranima.

Milos Tesic/ATAImages.
– Volim i libansku kuhinju. Bila sam u njihovom restoranu u Londonu, ali naš u Beogradu je bolji. Jednostavno umem da začinim jela na drugačiji način, pa mnogima deluju ukusnije nego kada ih sami naprave. Ne konzumiram jela koja podižu holesterol, ali nisam vegetarijanac, niti robujem makrobiotici. Naučila sam da pravim turli – tavu – pisao je ranije Glossy.
– To je tradicionalno makedonsko jelo, čija priprema se sastoji od naizmenićnog slaganja raznovrsnog povrća i mesa u zemljani sud. Obožavam italijansku kuhinju i bolje spremam njena autentična jela nego, recimo, ona koja pripadaju francuskoj gastronomskoj ponudi. Bolje spremam slana jela. Slatkiše ne umem ni da napravim, niti ih konzumiram – kaže Svetlana koja rado razmenjuje recepte sa mnogim koleginicama, ali najčešće sa Goricom Popović.

ATA images
Stejk Fiorentine
Sastojci:
juneći stejk
ruzmarin
maslinovo ulje
crveni pasulj
krompir
parmezan

Youtube printscreen
Priprema:
Marinirani juneći stek premazati puterom, špikovati ruzmarinom, posoliti, pobiberiti i peći po sedam minuta sa svake strane na zagrejanom grilu da bi bio srednje pečen. Servirati stejk preliven maslinovim uljem i ruzmarinom, gustim crvenim pasuljem, krompirom zapečenim sa parmezanom.
Čoko biskvit
Sastojci:
30 g čokolade
25 g putera
20 g šećera
1 jaje
7 g brašna
Priprema:
Otopiti čokoladu i puter na pari. Posebno umutiti jaje i šećer, sjediniti čokoladu i jaje, dodati brašno i sipati u podmazan kalup.
Peći na dvesta stepeni, dvanaest minuta. Biskvit preliti čokoladom i dekorisati ga po želji.