

Kada se na stolu nađe ovo narodsko jelo Ceca zaboravi na dijetu: Danijela ga rado priprema Ražnatovićima RECEPT
Prije Ceca i Danijela Rodić obožavaju ovaj gulaš
Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović zablistala je na koncertu u Mariboru 16. marta, a mnogi su primetili da nikada nije izgledala bolje – vitkija i zategnutija nego još od Ušća 2006. godine. Ceca je za Telegraf otkrila da je za mesec dana skinula 8,5 kilograma, bez rigoroznih dijeta i popularnih preparata poput ozempika. Ipak, prije Ceca i Danijela Rodić, glavne su zvezde trpeze u porodici Ražnatović, Ceca kao degustator a Danijela kao majstor. Jedno jelo posebno je osvojilo srca ukućana – njen domaći gulaš.

Ivan Vučićević
– Dovela sam svoju liniju do perfekcije, ali bez tih čuda. To koriste dijabetičari i opasno je, utiče na štitnu žlezdu i pankreas. S tim se ne treba igrati . rekla je pevačica.
Postigla je rezultat tako što je prestala da jede nakon 19h i pila samo vodu – uz povremeno pivce. „Mene pivo voli“, našalila se, i dodala da jede sve što poželi, ali najkasnije do 20h.
Prije Ceca i Danijela Rodić odlično se slažu a za to je zaslužan Rodićkin jelovnik
Dan započinje doručkom oko 8:30, a obavezno uključuje fizičku aktivnost.
– Ako ne stignem u teretanu, hodam na traci. Bitno je da se telo pokrene, jer ako ležiš – metabolizam ne radi – zaključila je Ceca.

Photo: M.M./ATAImages
S druge strane, Danijela Rodić priprema kalorična jela kojima čak ni Ceca ne može da odoli kao ni njen sin Veljko.
Danijela Rodić, majka Bogdane Ražnatović, poznata je po svojim kulinarskim čarolijama, a jedno jelo posebno je osvojilo srca ukućana – njen domaći gulaš. Veljko Ražnatović, iako okružen specijalitetima svoje majke Cece, otvoreno priznaje da taštin gulaš nema konkurenciju.

– Kakav, bre, restoran – napisao je uz fotografiju jela koje opisuje kao „prste da poližeš“, a njegov komentar izazvao je lavinu reakcija i pitanja za recept. U nastavku vam donosimo upravo taj recept koji je oduševio i najprobirljivije.
Recept za Danijelin gulaš
Sastojci:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber
Priprema:
Meso isecite na veće kocke, slaninu na sitnije komade. U šerpu stavite slaninu i kratko je propržite dok ne pusti masnoću. Dodajte crni luk isečen na trakice i dinstajte dok ne omekša. Ubacite meso i sitno seckani beli luk. Sipajte sok od paradajza i krčkajte 5–10 minuta. Potom dodajte vino i bujon, pa začine. Posolite i pobiberite po ukusu, sve dobro promešajte. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, po potrebi dolivajte malo vode. Gulaš poslužite uz pire krompir, testeninu ili sveži hleb.
Iako Ceca vodi računa o ishrani i redovno trenira, ni ona, kao ni Veljko, ne može da odoli Danijelinim specijalitetima. Jer kada se na stolu nađe ovakav gulaš – svi zaborave na dijetu.