

Mislite da Ceca ovo jelo ne bi ni pomirisala, a ona ga obožava: Kod nas je sirotinjsko, a u inostranstvu specijalitet (recept)
Ceca Ražnatović veliki je gurman te na njenom meniju mogu da se nađu neobični specijaliteti koji se u restoranima papreno naplaćuju. Jedno od njih svakako jesu puževi koji su za mnoge delikates, dok neki ne mogu očima da ih vide. Recept Cece Ražnatović dosta je kompleksan, ali ona ih jede samo ukoliko su – ovako spremljeni.

Getty images
Ona je jednom prilikom pokazala na Instagramu da da ih obožava pa je uz sliku stavila samo kratko „mljac.“
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno kako biste uspeli da napravite ovaj specijalitet. Tu ćete naći i recept za puževe sa belim lukom i puterom.
Recept Cece Ražnatović za puževe
Sastojci:
– puževi, 20 komada, veliki
– 1 glavica luka
– 1 šargarepa
– majčina dušica
– lovorov list
– 1 čen belog luka
Sastojci za maslac sa belim lukom
– maslac, 60 g
– pola čena belog luka
– 1 kašika peršuna
– 1 glavica luka

Prokuvajte veliki lonac slane vode i sipajte dobro isprane puževe. Kuvajte 20 minuta, pa kuvane puževe izvadite rešetkastom kašikom. Koristeći štapić za ražnjiće ili dugačku iglu, uklonite mesnati deo puževa.
Crni luk i šargarepu sitno iseckati, zaliti sa 800 ml vode i prokuvati. Začinite solju, izgnječenim belim lukom, lovorovim listom i majčinom dušicom i dodajte očišćene puževe. Pustite da se kuva 15 minuta na laganoj vatri.
U posebnoj posudi kuvajte prazne kućice puževa 10 minuta. Dok se puževi i kućice kuvaju, umutite maslac u penu. Dodajte 1/2 presovanog čena belog luka i sitno seckani luk i peršun, posolite i dobro promešajte.
Na dno kućica puževa stavite malo začinjenog maslaca, na vrh stavite meso od puža i ponovo prelijte maslacem. Punjene puževe poređati u pleh, dodati malo vode i peći u zagrejanoj rerni, tek toliko da se maslac istopi. Poslužite direktno iz pleha za pečenje.