Aleksandra Prijović portal svet Ata images
Svet

jun 8, 2025 13:00

By

Prija se povukla i sada pravi ukusnu hranu: Domaća pica u kojoj uživaju Filip i Aleksandar oduševiće sve

Aleksandra Prijović uživa u medijskoj pauzi otkako je saznala da je u drugom stanju. Vreme provodi sa suprugom Filipom i sinom Aleksandrom, te u krugu porodice željno iščekuju dolazak devojčice, a za to vreme obilaze znamenitosti i akva-parkove koji sve više oduševljavaju malenog Živojinovića. Par se trenutno nalazi u Americi, tačnije na Floridi, a Aleksandra nije jedna od onih trudnica koje po ceo dan leže, već je izuzetno aktivna iako je posle velikog broja koncerata i te kako zaslužila da odmori.

Aleksandra Prijović oduševila članove porodice domaćom picom

Pored toga što obilazi Amricku sa sinomi suprugom, Aleksandra obožava da provodi vreme u kuhinji gde priprema ukusnu hranu u kojoj svo troje zajedno uživaju. Sin Aleksandar obožava picu, a pevačica ne mora svaki put da odlazi do picerije i udovolji dečaku, već i sama zna da napravi picu koja je verujemo još ukusnija od onih u fast-food prodavnicama.

Aleksandra Prijović portal svet

Printscreen Instagram

Donosimo vam recept za domaću picu kojoj ćemo, verujemo, uživati cela porodica.

*SASTOJCI ZA TESTO

  • 500 g glatkog brašna (tip 400 ili 500)
  • 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 300 ml tople vode

*SASTOJCI ZA SOS

  • 200 ml pasiranog paradajza (pelat ili domaći sok od paradajza)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izrendan)
  • So, biber, origano, bosiljak (po ukusu)

Preliv (primer):

  • 200 g rendane mocarele
  • 100 g šunke ili kulena
  • Pečurke, masline, paprika, luk – po želji
Aleksandra Prijović portal svet

Printscreen Instagram

*PRIPREMA TESTA

U manjoj činiji pomešaTI toplo (ne vruće!) vodu, šećer i kvasac. Ostaviti 5–10 minuta da zapeni. U veću činiju staviti brašno i so. Dodati nadošli kvasac i maslinovo ulje. Zamesiti glatko testo (rukom ili mikserom sa nastavcima za testo). Po potrebi dodati još malo brašna ili vode. Pokriti testo krpom i ostaviti na toplom mestu oko 1 sat da naraste (da udvostručiti zapreminu).

*PRIPREMA SOSA

U manjoj šerpici zagrejati malo maslinovog ulja. Dodati beli luk i kratko propržiti. Dodati paradajz, začine i kuvati 10-ak minuta da se malo zgusne. Ohladiti pre mazanja na testo.

*SATAVLJANJE PICE

Rernu zagrejati na 250°C (što toplije, to bolje). Nadošlo testo podeliti na 2 dela i razvuci u krug ili pravougaonik. Staviti testo na pleh obložen papirom za pečenje. Namazati sos, pa poređati sir i ostale sastojke po izboru. Peći 10–15 minuta, dok ivice ne porumene, a sir se lepo istopi i dobije boju.


AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: ATA IMAGES/Instagram