Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal M.M./ATAImages
Svet

avgust 23, 2025 13:15

By

Aleksandra Prijović otkrila tajnu mamine kuhinje, evo čemu ne može da odoli ni u trudnoći

Aleksandra Prijović broji sitno do porođaja, a iako tokom trudnoće vodi računa o ishrani, priznaje da postoji jedno jelo kome ne može da odoli – punjenim paprikama. Upravo je zato recept Aleksandre Prijović postao hit među njenim pratiocima, jer ga je pevačica podelila na Instagramu, uz simpatičnu ispovest da i sama ume da ga pripremi kada njena mama Borka nije u blizini.

Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike

Iako tvrdi da nije vična kuhinji, Aleksandra je pokazala da kada se zaželi domaćih punjenih paprika, zna tačno kako da ih spremi, baš kao njena mama.

Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal

Ata images

Sastojci:

600 g mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

100 g pirinča

1 jaje

1 kašika aleve paprike

2 paradajza

12 paprika babura

1 kašika brašna

0,5 l paradajz soka

Malo ulja

So, biber, suvi biljni začin

Priprema:

Paprike operite, izvadite peteljke i očistite od semenki. Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja, pa dodajte mleveno meso i začine. Kratko prodinstajte i umešajte pirinač i jaje. Tom smesom napunite paprike, a otvore zatvorite kolutovima svežeg paradajza.

U posebnoj šerpici napravite zapršku od brašna i ulja, nalijte paradajz sok i prelijte paprike. Kuvajte na tihoj vatri dok povrće potpuno ne omekša.

Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal

Instagram

Zašto je recept Aleksandre Prijović poseban?

Ono što ovaj recept čini posebnim jeste emotivna nota – to je jelo koje Aleksandri vraća uspomene na detinjstvo i dom. Tokom trudnoće, kada su želje za hranom najizraženije, pevačica priznaje da joj upravo punjene paprike donose najveći užitak.

Recept Aleksadre Prijović za punjene paprike nije samo još jedan kulinarski trik – to je spoj tradicije, porodične ljubavi i jednostavnosti. Pevačica je time pokazala da i najveće zvezde uživaju u običnim, domaćim jelima, pogotovo kada nose posebnu emotivnu vrednost.



AUTOR: Svet

FOTO: M.M./ATAImages