Recept Lepe Brene Ata images
Svet

септембар 12, 2025 10:22

By

Brena podelila recept za ručak od piletine koji štedi i vreme i novac

Lepa Brena bila je gošća emisije „Praktična žena“, u kojoj je, uz asistenciju voditeljke Rade Radenović pripremila piletinu u sosu od šampinjona. Recept Lepe Brene za ovaj mesni ruačk je, kako su emisiji konstatovali jedan od onih koji štede vreme i novac.

Recept Lepe Brene

Youtube printscreen /Praktična žena

Recept Lepe Brene za piletinu sa šampinjonima

Sastojci:

– 500 g pilećeg belog mlevenog mesa

– 8-10 kašika prezli

– 1 crni luk

– 1 čen belog luka

– šaka peršuna

– 1/2 crvene paprike

– 1 jaje

– 1 kašičica soli

– 1 kašičica bibera

– 1/2 kašičice karija

– 1 kašičica mlevene paprike

Recept Lepe Brene

Youtube printscreen /Praktična žena

Za sos:

– kocka putera

– 1 crni luk

– oko 300 g pečuraka

– 200 ml neutralne pavlake

– 100 ml mleka

– 1 kašika senfa

– 1 kašika gustina ili brašna

– po 1 kašičica soli, bibera i peršuna

Za preliv:

200-300 g rendane gaude

Recept Lepe Brene

Youtube printscreen /Praktična žena

Priprema:

Mleveno meso pomešati sa svim začinima, jajetom, prezlom, iseckanim crnim i belim lukom i crvenom paprikom. Meso dobro izmešati, a potom dobro utapkati na dno tepsije.

Zagrejte maslac u tiganju, a zatim u njemu propržite luk i pečrke. Posle desetak minuta dodjate neutralnu pavlaku, senf i začine. Gustin ili brašno pomešajte sa hladnim mlekom, a zatim dodajte u šampinjone.

Pripremljen sos preliti preko mesa, posuti rendanim sirom, a zatim peći u rerni oko pola sata na 200 stepeni.

 

 



AUTOR: SVET

IZVOR: PRAKTIČNA ŽENA

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN PRAKTIČNA ŽENA