

Brena podelila recept za ručak od piletine koji štedi i vreme i novac
Lepa Brena bila je gošća emisije „Praktična žena“, u kojoj je, uz asistenciju voditeljke Rade Radenović pripremila piletinu u sosu od šampinjona. Recept Lepe Brene za ovaj mesni ruačk je, kako su emisiji konstatovali jedan od onih koji štede vreme i novac.

Youtube printscreen /Praktična žena
Recept Lepe Brene za piletinu sa šampinjonima
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mlevenog mesa
– 8-10 kašika prezli
– 1 crni luk
– 1 čen belog luka
– šaka peršuna
– 1/2 crvene paprike
– 1 jaje
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica bibera
– 1/2 kašičice karija
– 1 kašičica mlevene paprike

Youtube printscreen /Praktična žena
Za sos:
– kocka putera
– 1 crni luk
– oko 300 g pečuraka
– 200 ml neutralne pavlake
– 100 ml mleka
– 1 kašika senfa
– 1 kašika gustina ili brašna
– po 1 kašičica soli, bibera i peršuna
Za preliv:
200-300 g rendane gaude

Youtube printscreen /Praktična žena
Priprema:
Mleveno meso pomešati sa svim začinima, jajetom, prezlom, iseckanim crnim i belim lukom i crvenom paprikom. Meso dobro izmešati, a potom dobro utapkati na dno tepsije.
Zagrejte maslac u tiganju, a zatim u njemu propržite luk i pečrke. Posle desetak minuta dodjate neutralnu pavlaku, senf i začine. Gustin ili brašno pomešajte sa hladnim mlekom, a zatim dodajte u šampinjone.
Pripremljen sos preliti preko mesa, posuti rendanim sirom, a zatim peći u rerni oko pola sata na 200 stepeni.