

Pita od CRNOG LUKA? Voditeljka spemila neobičan specijalitet, a tek da vidite ostale sastojke
Nataša Pavlović, poznata po svojoj emisiji „Praktična žena“, godinama je u samom vrhu što se tiče gledanosti kulinarskih emisija u srbiji, a za to su definitivno zaslužni recepti koje dele sa milionima domaćica koje za svoju porodice spremaju hranu baš po njenim preporukama.
Nataša Pavlović u emisiji pripremila neobičan obrok
Kao i uvek, Nataša je još jednom imala recept, koji je na prvu veoma neobičan spoj sastojaka, ali na kraju se ispostavilo da je pravi obrok za celu porodicu. U pitanju je pita od crnog luka, a probali su je i oni koji ne vole ovo povrće i oduševljeni su.

Printscreen Instagram
Donosimo vam recept za ovaj specijalitet:
SASTOJCI
- 1kg luka
- 30g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike balzamika
- 2 kašike vode
- so
- 100g feta sira
- majčina dušica
SASTOJCI ZA TELO
- 250g brašna
- 125g putera
- 60ml vode
- so
- 1 kašika sušene majčine dušice

Printscreen Youtube
PRIPREMA
Luk očistite i isecite na polovine. U duboki tiganj stavite puter i maslinovo ulje, a zatim stavite luk, zalijte vodom, balzamikom, šećerom i soli i na laganoj vatri krčkajte dok luk ne omekša. Zatim polovine luka stavite u nauljenu okruglu vatrostalnu posudu, a preko luka stavite razvučeno testonapravljeno od navedenih sastojaka. Pitu pecite na 180 stepeni pola sata. Kad je gotova okrenite je tako da na poslužavniku bude luk gore, a testo dole. Pitu pospite mrvljenom fetom i majčinom dušicom.